La fiscalia demana continuar investigant els professors de la Seu d'Urgell a qui acusava d'incitar a l'odi per l'1-O

Ha recorregut l'arxivament del cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La fiscalia de Lleida ha decidit recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió de l'Audiència de Lleida d' arxivar el cas dels vuit professors de la Seu d'Urgell acusats d'incitar a l'odi pel tractament que van fer a classe de l'1-O. El tribunal va exonerar els docents perquè no creia que haguessin comès cap delicte i emmarcava els fets en la llibertat d'expressió.

"La llibertat d'expressió valida no només les informacions i idees que es considerin inofensives o indiferents, sinó també aquelles que contrarien, xoquen o inquieten l'Estat o una part qualsevol de la població", assegurava l'Audiència en la providència. La fiscalia considera que la sala es va precipitar arxivant el cas abans d'acabar tota la fase d'investigació perquè, segons explica, faltaven analitzar les entrevistes fetes a dos dels cinc nens que presumptament es van veure afectats pels comentaris dels docents.

El febrer passat, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ja va arxivar provisionalment la causa penal contra sis dels vuit mestres perquè tampoc hi veia delicte. L'Audiència va ampliar la decisió als dos docents restants pel mateix motiu.

  • Etiquetes