Pirineus 30/03/2020

La Seu posa en marxa una xarxa telefònica de suport psicològic

La ciutat també s'ha adherit a la campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'

Ara Andorra
2 min
Xarxa telefònica de suport psicològic de la Seu. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Seu d'UrgellL'ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consorci d'atenció a les persones de l'Alt Urgell (Capau) han posat en marxa aquest dilluns una xarxa telefònica de suport psicològic per a qualsevol persona que en necessiti durant el confinament per la pandèmia de la Covid-19. Segons explica l'ajuntament de la capital alt urgellenca en un comunicat, la necessitat d'aquest servei s'ha detectat gràcies a les trucades telefòniques que el treballador social del CAP i els de serveis socials bàsics estan fent a les persones grans que viuen soles.

L'horari d'atenció d'aquesta xarxa és de dilluns a diumenge de les 10 a les 13 i de les 16 a les 19 hores a través del telèfon +973 355 605. Primer un psicòleg rebrà la trucada i, després d'una valoració inicial, serà derivada a un dels 16 psicòlegs o treballadors socials voluntaris que faran el suport telefònic. Pel que fa a les persones de la zona de l'Alt Urgell sud, es derivarà el servei a l'ajuntament d'Oliana, que ja va activar un servei similar la setmana passada.

En aquest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha explicat que poder parlar amb un professional pot ser vital "per ajudar-nos a afrontar aquesta situació de solitud, neguits i inquietuds, quan ens trobem sols a casa amb la por associada de la pandèmia". A més, ha volgut agrair als professionals que s'han adherit a aquest projecte.

Campanya contra la violència masclista

D'altra banda, la Seu també s'ha adherit a la campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'. Aquesta iniciativa es concreta en posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent: "Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo".

El Consorci d'atenció a les persones, a través del SIAD de l'Alt Urgell, vol potenciar la divulgació d'aquesta campanya, i mitjançant els voluntaris joves de La Seu en Xarxa, estan repartint als 90 establiments de la ciutat els cartells informatius d'aquesta iniciativa. L'objectiu és que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar i que arribi el coneixement de totes les que el puguin necessitar. Per cobrir aquesta possible demanda, també es pot contactar a través del correu 900900120@gencat.cat i el whatsapp, 671.778.540. Aquests sistemes escrits poden ser més operatius quan la dona es troba confinada amb l'agressor. A més, els comerços poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat i tenen el seu abast diverses versions en català, castellà, anglès i francès.

stats