La misteriosa desaparició d'un noi de la Seu d'Urgell

El pares no van rebre cap avís de l'incident fins al cap de 48 hores

La desaparició de Joel Aguayo segueix sent un misteri. El menor urgellenc, de setze anys, va desaparèixer amb dos amics seus de Barcelona el dilluns 21 de gener del Centre Terapèutic Valldaura, on portava ingressat tan sols una setmana. El pares del noi no van rebre cap avís de l'incident fins al cap de 48 hores. Des del centre, i segons el pare del menor, Toni Aguayo, li comuniquen que "estigui tranquil, que ja sortirà".

En Joel inicialment estava ingressat al Centre de Menors de la Seu d'Urgell, el qual no estava preparat per atendre els problemes que ell presentava, ja que sovint protagonitzava episodis violents cap als seus pares, raó per la qual el van denunciar i tenia un ordre d'allunyament. Segons sembla, només es va posar en contacte amb la seva germana, a la qual li va dir: "Estic en un pis, menjo molt poc i necessito diners".

La seva última connexió a les xarxes socials consta d'aquest dilluns al migdia, i en una fotografia se'l pot veure en el que sembla ser un supermercat o uns grans magatzems. El pare del menor es mostra decebut pel tracte que se li està donant al seu cas, tant des del centre com per part de les autoritats que duen a terme la investigació, ja que li comuniquen que "no s'ha activat el 'Protocol de Menor Desaparegut' perquè el meu fill no té problemes mentals i se n'ha anat voluntàriament", confessa Toni Aguayo.

Tot i que la tutela del menor la té la Generalitat de Catalunya, el seu pare assegura que "és el meu fill i estem molt preocupats" i afegeix que "si no apareix com a màxim dijous, emprendrem accions legals contra el Centre Valldaura". Ara com ara, la institució no disposa de cap mena d'informació.