Publicitat
Publicitat

La Seu obre el termini per demanar els ajuts als autònoms

L'ajuntament disposa d'una pardida pressupostària de 10.400 euros per a aquest concepte

Aquest dijous, 15 de juny, la regidoria de Promoció de la Ciutat de l’ajuntament de la Seu d’Urgell obre el termini per poder presentar les sol·licituds per accedir als ajuts per als autònoms per aquest any 2017, segons informa el consistori. Cal recordar que des de l’any passat aquestes subvencions també incorporen la possibilitat d’acollir-s’hi encara que es treballi per compte aliè. En aquest cas, però, només s’hi podrà accedir quan es treballi, com a màxim a mitja jornada per compte d’altri.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, considera “que un element clau pel foment de l’emprenedoria a la ciutat, és el suport a l’ocupació autònoma, just a l’inici de l’activitat”. “Quan una persona es dona d’alta al règim d’autònoms, afegeix Font, és el moment on s’acostuma a disposar de menys ingressos provinents de l’activitat econòmica, i el fet d’obtenir un ajut per pagar la quota, contribueix a alleujar la pressió inicial”.

Les persones que hi estiguin interessades podran obtenir la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé a través del web municipal www.laseu.cat i, posteriorment, presentar-la presencialment a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Podran accedir a aquests ajuts, que compten amb una partida pressupostària de 10.400 euros, les persones desocupades o en situació d’atur que es donin d’alta d’autònoms, i els assalariats amb jornada igual o inferior al 50% de la jornada complerta que es donin d’alta d’autònoms.

Només s’hi podran acollir aquelles persones que s’hagin donat d’alta al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a partir de l’1 de gener d’aquest any i que estiguin empadronades a la ciutat des de sis mesos abans de l’1 de gener o que demostrin un històric d’empadronament de mínim cinc anys consecutius.