Un pilot resident a Andorra, autor de l'incident amb uns cables elèctrics que van tallar la C-16

Es tracta d'un motociclista que els va fer caure volant amb un helicòpter ultralleuger

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra està investigant l'incident que diumenge va obligar a tallar la C-16 a l'altura de Cercs (Berguedà) a causa de la caiguda d'uns cables elèctrics a la carretera, i ha identificat un pilot de motos català resident a Andorra com l'autor dels fets. L'home, de 40 anys, estava realitzant unes maniobres amb un helicòpter ultralleuger sobre el pantà de La Baells quan hauria topat amb els cables d'una torre de tensió fent-los caure a la via.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, l'avís es va rebre al voltant de les 12.30 hores i quan van arribar l'helicòpter ja havia marxat del lloc dels fets. A causa de l'incident, es va haver de tallar la carretera en els dos sentits de circulació i va causar importants retencions, tenint en compte que es tracta de la principal via que uneix l'àrea metropolitana de Barcelona amb el Pirineu. Els fets van passar al quilòmetre 103 de la C-16, a prop del túnel de la Comassa.

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències i estan fent gestions amb el pilot de l'helicòpter per determinar si s'ha de fer càrrec del cost dels danys provocats i si se li imputen també fets penals pel fet d'haver marxat del lloc dels fets. L'incident no va causar danys a terceres persones i sortosament el pilot va sortir il·lès de la topada.