Publicitat
Publicitat

La resident a la Seu d'Urgell Maialen Chourraut es penja l’or en piragüisme

La palista s'exhibeix en la final de la modalitat de K1 de piragüisme eslàlom

La basca Maialen Chourraut, que des del 2009 viu a la Seu d'Urgell i entrena al Parc Olímpic del Segre, ha aconseguit aquest dijous la seva primera medalla d’or en uns Jocs després d’una exhibició en la final de la modalitat de K1 de piragüisme eslàlom. Amb 33 anys, i després de 15 en competició, ha sumat al bronze d’ara fa quatre anys a Londres una medalla d’or que posa la cirereta a una carrera en què ja feia temps que estava entre les millors. El seu entrenador i marit, Xabi Etxaniz, ha patit veient com Chourraut havia de superar els increïbles temps de les palistes Luuka Jones (Nova Zelanda) i Jessica Fox (Austràlia), però al final Chourraut s'ha convertit en la primera dona espanyola campiona olímpica després de ser mare. Ane, la seva filla nascuda a la Seu d'Urgell, ha viscut la cursa al costat dels seus avis materns, Txelo i Iñaki.

Superat l’ensurt de la sèrie classificatòria, quan en la primera baixada es va saltar una porta i va posar en perill la seva continuïtat, Chourraut ha complert el guió marcat des de feia molt de temps.

Primer volia assegurar el pas a la final i no marcar el millor temps. Habitualment, en grans competicions era la més ràpida en les sèries i en la semifinal, i després acabava cedint davant alguna de les seves rivals. En aquesta ocasió, va marcar el cinquè millor temps a les semifinals. A la final, les palistes amb millor temps no han pogut superar els bons registres de Jones i Fox. Només Chourraut ho ha fet millor, i ha estat l’única finalista que ha aturat el rellotge per sota dels 100 segons, amb una marca final de 98.65. Al final, ha avantatjat en més de tres segons la sorprenent plata, Luuka Jones (101.82), i l’australiana Jessica Fox (102.49), subcampiona a Londres i gran favorita.

“Feia molt de temps que somiava un dia com aquest. Tenia la sensació que sempre competia bé, però quan arribava una cita com aquesta no aconseguia fer el pas endavant. Ara l’he fet”, ha dit Chourraut, que ha donat la tercera medalla a la delegació espanyola.