Publicitat
Publicitat

La seu imposa 75 sancions el 2016 per incompliment a la normativa de tinença d'animals

La xifra suposa un increment de 25 respecte del 2015

La Policia Municipal de la Seu d’Urgell ha imposat durant el 2016 un total de 75 sancions per incompliment de l’ordenança de control i tinença d’animals, una xifra que suposa un increment de 25 respecte de l’any anterior.

71 d’aquestes sancions estaven relacionades amb el fet de dur els gossos deslligats a la via pública o en espais públics, mentre que d’altres quatre estaven relacionades amb gossos de raça perillosa. En canvi, no n’hi va haver cap per no recollir les defecacions dels animals a la via pública. Tampoc el 2015 hi va haver cap sanció per aquest motiu i en els altres dos casos, es dona un increment ja que per raça perillosa n’hi va haver dos i per gossos deslligats, 48.

Precisament des de Compromís per la Seu s’ha criticat el fet que en dos anys no s’hagi imposat cap multa per excrements, “malgrat que la neteja dels carrers i places, en especial les defecacions de gos, siguin una de les principals preocupacions dels ciutadans”. Arran d’aquestes manifestacions, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, ha lamentat que des de Compromís “volgudament, s'hagi agafat dades objectives que demostren la feina que s’està portant a terme per fer aplicar l’ordenança municipal per manipular-les en contra de l’equip de govern”. Per la seva part, l’inspector de la Policia Municipal argumenta que el nombre d’expedients oberts per portar el gos deslligat en plena via pública “ja constitueix una acció dissuasiva que obliga que els propietaris dels gossos recullin els excrements de les seves mascotes si no ho han fet en el moment de ser expedientats i advertits”.

D’altra banda, des de l’Ajuntament posen en relleu que s’està redactant una nova ordenança que permetrà conèixer l’ADN de l’animal a través de les defecacions que es trobin pels carrers i als espais públics de la ciutat.