JxCat i ERC ultimen el pacte a la Seu

Les dues formacions confien en tancar l'acord aquest dijous a la tarda

Segons informa RàdioSeu, les negociacions per a la formació del nou equip de govern de la Seu d'Urgell continuen a poques hores de la constitució del nou ajuntament, que està previst que es faci aquest dissabte. En aquest sentit, Junts per la Seu i ERC mantenen a hores d'ara les converses per a un possible acord, però han negat les informacions que apuntaven que ja hi hauria un pacte tancat.

Tal com relata el mitjà alturgellenc, el cap de llista i portaveu de JxCat, Jordi Fàbrega, ha assegurat que els darrers dies han estat parlant amb els representants d'ERC "per mirar d'aconseguir un acord de governabilitat" tant a l'ajuntament urgellenc com al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, que "s'hauria de basar en la proporcionalitat dels resultats i la coincidència dels projectes de ciutat i de comarca". Fàbrega valora que "hi ha bona predisposició", però matisa que la negociació encara està oberta, amb molts assumptes encara a tractar. Per això, assegura que "no es preveu tancar cap acord abans de divendres, si és que es tanca". En la mateixa línia van les paraules de l'alcaldable de Junts per la Seu, fent referència a la reunió d'aquest dimecres que han mantingut les dues parts "per mirar de seguir avançant".

El seu cap de llista d'ERC, Francesc Viaplana, ha recordat que aquest dimarts es va fer una reunió de militants i candidats de la formació republicana a l'Alt Urgell, al local del partit a la Seu, i que en aquesta trobada "es van valorar diferents propostes". Esquerra assegura que segueixen "treballant per trobar la millor solució a la governabilitat de la Seu" i nega que hi hagi un acord tancat.

Un dels elements principals d'aquest possible pacte seria el repartiment equitatiu de l'alcaldia i de les regidories entre JxCat, que té cinc regidors, i ERC, que en té quatre. Així, Fàbrega exerciria com a batlle els primers 27 mesos de la legislatura i Viaplana seria alcalde a partir de llavors i els 21 mesos restants. Alhora, hi haurà un repartiment equilibrat de les àrees de govern. L'acord també s'implantaria al Consell Comarcal, on ambdues formacions també es repartirien el temps en què ostenten la presidència de l'ens.