Publicitat
Publicitat

Els veïns de la Seu d'Urgell fan 112 propostes per al pressupost participatiu

Ara s'inicia la fase de valoració tècnica i econòmica dels suggeriments

Els veïns de la Seu d’Urgell han fet arribar a l’ajuntament un total de 112 propostes al procés participatiu que es va obrir el dia 2 de maig, amb l’objectiu de decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal per a aquest any 2017.

Les propostes rebudes s’han presentat tant a títol individual com en representació d’alguna entitat de la ciutat i, a partir d'aquest dimecres, s’inicia la fase de valoració tècnica i econòmica d’aquestes 112 propostes presentades. Una comissió de personal tècnic municipal valorarà que compleixin els criteris establerts, la seva viabilitat tècnica i en determinarà el cost.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha manifestat que "per tercer any consecutiu" s'ha "impulsat el procés dels pressupostos participatius, com a eina vinculant de decisió de la ciutadania sobre inversions al municipi; ara arriba el moment en què totes les propostes fetes, passin la selecció tècnica per saber quines són viables i quines no". Vives ha agraït la participació de totes les persones i entitats proposants, i encoratja tothom a participar en la votació de les propostes.

Una vegada valorades les 112 propostes, les que s’hagin acceptat en base a l’acompliment dels criteris i la viabilitat tècnica i econòmica, es podran consultar a mitjans del mes de juliol tant al web municipal com a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

El procés continuarà el 17 de juliol amb una sessió oberta al públic per tal que els que hagin presentat les propostes acceptades puguin defensar la seva opció. Aquesta és, precisament, una novetat dels pressupostos participatius del 2017.

Entre els dies 17 i 30 de juliol, es podrà votar a través d’un formulari de votació, que inclourà totes les propostes vàlides. Les persones majors de 16 i empadronades a la Seu d’Urgell podran votar un màxim de cinc propostes vàlides.

Es podrà participar en el sufragi en diferents punts de votació on hi haurà instal·lada una urna. Enguany, en escaure aquests procés participatiu en ple estiu, també hi haurà ubicada una urna a la piscina municipal.