Política 11/11/2018

L'ALDE aprova una resolució de L'A per defensar una relació justa i equilibrada entre Andorra i la UE

Els liberals europeus inclouran aquesta petició en les seves línies programàtiques per la següent legislatura de l'europarlament i la Comissió Europea

Ara Andorra
2 min
Delegació de LdA amb els joves de la LYMEC. / Liberals d'Andorra

Andorra la VellaL'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE) va aprovar el passat dissabte per unanimitat, una proposta de resolució urgent presentada per Liberals d'Andorra on es defensarà, durant la pròxima campanya a les eleccions al Parlament Europeu, una relació justa i equilibrada entre Andorra i la Unió Europea.

Tal com ha informat el partit a través d'un comunicat, la consellera Judith Pallarés, va estar l'encarregada d'argumentar la resolució davant el plenari de l'ALDE i ha estat acceptada per ser inclosa en el 'Manifesto' dels liberals europeus de cara als pròxims comicis. Així, els liberals europeus inclouran aquesta petició en les seves línies programàtiques de cara a la següent legislatura de l'europarlament i la Comissió Europea.

Per tant, aquesta serà la primera proposta que arribarà al Parlament Europeu mitjançant un grup polític, per defensar les especificitats d'Andorra en el marc de la negociació de l'acord d'associació amb la UE, on L'A ha defensat el principi de reciprocitat ponderada. A més, el congrés de l'ALDE ha servit per concretar els suports europeus a les eleccions generals. A més, el partit ha aprofitat per estretir els lligams de col·laboració amb altres formacions liberals com el partit portuguès, Iniciativa Liberal, els joves europeus de la LYMEC o diversos candidats al Parlament Europeu.

Finalment, els consellers liberals han aprofitat per cercar suports a les eleccions de finals d'aquest mes de novembre per a la candidatura de Pallarés al càrrec de tresorera de la Internacional Liberal.

Tota aquesta activitat ha tingut lloc en el marc del 39è congrés de l'ALDE celebrat a Madrid i que va finalitzar el passat dissabte. La delegació de L'A, liderada pels consellers generals del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, Ferran Costa i Judith Pallarés, han pres part a les reunions plenàries, debats i seminaris que han de servir als liberals europeus per preparar les pròximes eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el maig del 2019.

stats