Política 13/03/2019

D'Acord d'Escaldes-Engordany referma la seva oposició a l'heliport a Tresoles

Gili i Magallón destaquen que tindria un elevat cost econòmic i un gran impacte a la parròquia

ARA Andorra
2 min
Els integrants de la llista de d'Acord a Escaldes-Engordany, aquest dimecres al matí. / D'ACORD

Andorra la VellaEls candidats de la llista de d’Acord a Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Marc Magallón, han volgut deixar clara la seva oposició a la possibilitat que l’heliport nacional s’ubiqui a la zona de Tresoles. Tots dos han posat en evidència que el terreny escollit pel Govern no és ideal per aquesta instal·lació tant per l’elevat cost econòmic que tindria el projecte com per la contaminació sonora i el risc d’accidents que representaria per a molts veïns de la parròquia escaldenca.

Tots dos candidats han recordat que, ja fa mesos, en reunió de poble, van expressar de forma clara el seu 'no' a què la instal·lació aeroportuària se situï on té previst l’executiu demòcrata. De fet, la número 1 de la llista, Rosa Gili, ha posat en relleu que “a nivell parlamentari" han fet "molt seguiment i va quedar evidenciat amb les demandes d’informació realitzades que aquesta no és la millor ubicació”. Així, el terreny de Tresoles és “un lloc complicat, que farà que l’heliport costi molts diners”. Per la seva banda, Magallón ha lamentat que “Escaldes serà la parròquia més afectada per la contaminació sonora i pel risc en els enlairaments i en els aterratges”.

“Vam fer una valoració tenint en compte els paràmetres que s’havien analitzat amb altres terrenys i tenim el convenciment que no és un bon lloc”, ha insistit Gili, que també ha criticat que “no s’ha fet cap estudi de viabilitat econòmica”. Per la seva banda, el número dos de la llista escaldenca de d’Acord ha apuntat que “hi ha altres propostes molt millors per aquesta instal·lació” i ha recordat que “hi ha diferents opcions d’àmbit privat que també volen muntar el famós heliport”.

stats