Adjudicada la primera fase de l'escola bressol del Pas de la Casa

El comú d'Encamp ha tancat el trimestre amb un endeutament del 64,20%, quinze punts menys que al desembre del 2017

Les obres de la primera fase de la remodelació de l'escola bressol del Pas de la Casa començaran aviat i s'espera que estiguin acabades entre els mesos d'abril i maig del 2019. Així s'ha aprovat per assentiment aquest dijous en el consell de comú de la parròquia d'Encamp. Segons ha explicat el cònsol major, Jordi Torres, en la primera part de l'obra es construirà un carrer, s'adaptarà la parcel·la i es començarà l'estructura dels fonaments de l'edifici, que "s'haurà de refer de nou", mentre que en la segona fase es treballaran els tancaments i els interiors de l'escola bressol. La primera part de la remodelació té un cost de 2.500.000 euros.

Els consellers encampadants també han aprovat l'adjudicació de les obres de millora de la passarel·la del poliesportiu del Pas de la Casa, per un valor de 400.000 euros. Fa temps que el comú havia comprovat que els vidres que recobreixen l'estructura estaven malmesos i ja s'havien fet algunes actuacions per evitar que caiguessin. No obstant, una anàlisi global de la instal·lació va despendre que no només s'havia de remodelar tota l'estructura de vidre, sinó també la part de ferro de la passarel·la que "per culpa de les condicions climatològiques del Pas estava en un estat deteriorat", ha explicat Torres. Per aquest motiu, "s'havia previst una inversió de 200.000 euros i finalment s'ha hagut de doblar".

Les darreres adjudicacions han estat per a dos aparcaments que es construiran a la parròquia i que tindran un cost de 300.000 euros. El primer, ubicat a la zona de les Pardines, podrà albergar 50 vehicles, mentre que en el segon, al Tremat, podran aparcar entre 25 i 35 vehicles, donant servei als veïns del nucli antic.

Quinze punts menys d'endeutament

L'endeutament del comú d'Encamp continua a la baixa i, segons les dades facilitades durant el consell de comú, la xifra se situa en el 64,20%, amb 16.711.658,80 euros en negatiu. El percentatge és quinze punts inferior al del tancament de l'exercici pressupostari del 2017, on l'endeutament se situava entorn del 80%. "Si seguim aquesta tendència, probablement acabarem amb molt bon resultat", ha afirmat Jordi Torres, a l'espera de tancar els pressupostos de tot l'any.