Política 15/03/2017

Adjudicada la redacció dels projectes per a millores energètiques en sis centres escolars

El Govern aprova també la licitació per al manteniment dels abocadors clausurats de cendres de Juberri, a Sant Julià de Lòria, i de Sant Antoni, a la Massana

Ana
4 min
El ministre Portaveu, Jordi Cinca / M.B. (ANA)

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, l’adjudicació de la redacció dels projectes constructius i la direcció d’obra de millores energètiques en sis edificis de l’administració general en el marc del programa 3E d’Eficiència energètica a les escoles. El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, va engegar el programa 3E per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica a les escoles, amb l’objectiu de millorar el comportament energètic de la majoria de centres escolars del país i alhora contribuir a fomentar el rol exemplar de l’Administració. Així, el passat 8 de febrer, es van licitar la redacció dels projectes constructius de millores en sis centres escolars, que aquest dimecres han estat adjudicats.

La redacció del projecte de l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Encamp s’han adjudicat a Gerard Adsera i Josep Adsera; l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Ordino s’ha adjudicat a Marc Monegal i Bernabé Rodríguez; l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino s’ha adjudicat a Engitec, S.A.; l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança de Sant Julià de Lòria s’ha adjudicat a ATECI, SL i TAIT, SAU; el Centre de Formació Professional d’Andorra s’ha adjudicat a Marc Monegal i Bernabé Rodríguez, i l’Escola Andorrana i Espanyola de maternal i primera ensenyança d’Escaldes-Engordany s’ha adjudicat a ATECI, SL i Projectes 9S. D'altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat la licitació dels treballs de manteniment dels abocadors clausurats de cendres de Juberri, a Sant Julià de Lòria, i de Sant Antoni, a la Massana. L’objectiu dels treballs és realitzar un adequat manteniment i vigilància dels abocadors clausurats de cendres del Principat d’Andorra per assegurar unes condicions d’estabilitat correctes i una bona integració paisatgística dels abocadors.

Així mateix, el Govern ha aprovat un concurs de licitació del servei de recollida selectiva i gestió de la fracció orgànica dels residus generats per grans productors. Un dels objectius del Pla Nacional de Residus 2017-2020 és la recollida selectiva i gestió de la matèria orgànica prop de grans productors. Amb la voluntat d’assolir aquesta fita, i després d’haver descartat la màquina d’autocompostatge en alçada que es va testar amb la prova pilot de l’any passat, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, d’acord amb la Comissió Nacional de Residus, ha decidit adjudicar a una empresa externa la recollida i gestió d’aquest tipus de residus dels grans productors. L’objectiu d’aquest projecte és vetllar per la implantació progressiva i el compliment de la jerarquia de les opcions de gestió de residus, segons la qual cal prioritzar el reciclatge davant la valorització energètica i l’eliminació.

A més, el projecte ha de servir per validar les estimacions de generació de matèria orgànica, l’aplicabilitat dels models de gestió i la qualitat de la recollida selectiva per a cada tipus de productor, segons els estudis realitzats fins al moment. El concurs licitat aquest dimecres és nacional, té modalitat de contractació ordinària i el seu procediment de licitació és obert.

D'altra banda, el programa Engega 2017 d’ajuts econòmics per a la mobilitat elèctrica i per a la millora de l’eficiència energètica i de la seguretat del parc automobilístic ha estat aprovat també al Consell de Ministres. El pla, que ja va ser presentat en roda de premsa el passat 2 de març, incideix aquest any en la potenciació del vehicle elèctric pur, però continuarà subvencionant, de manera més reduïda, els vehicles híbrids endollables. Aquest dimecres s’ha aprovat el Reglament d’ajuts econòmics, així com l’edicte d’obertura de la convocatòria dels ajuts. També s’ha aprovat el contracte entre el Govern i els punts de venda que es vulguin adherir al programa, que es podrà signar a partir de l’endemà de la publicació al BOPA. El programa compta amb un pressupost de 850.000 euros, i preveu ajuts de 8.000 euros per als turismes elèctrics purs, i de 4.000 euros per als híbrids endollables, a més dels 1.000 euros que aportarà el punt de venda en ambdós casos.

Arranjaments als túnels i senyalització horitzontal de les carreteres

D'altra banda, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, el Govern ha aprovat aquest dimecres la licitació dels treballs d’arranjaments a la xarxa viària de túnels i els treballs de senyalització horitzontal de la xarxa de carreteres. El projecte d’arranjaments a la xarxa viària de túnels preveu tasques de manteniment i millora al Túnel del Pont Pla, al Túnel d’Arcalís i al Túnel de les Dos Valires. Així, aquests treballs s’han licitat mitjançant concurs nacional amb modalitat ordinària i procediment obert. També s’ha aprovat la licitació dels treballs de senyalització horitzontal de la xarxa de carreteres del Principat, així com el contracte que defineix les condicions tècniques, jurídiques i administratives que regiran les campanyes de senyalització horitzontal a la xarxa de carreteres andorranes fins a final del 2017. Aquests treballs també s’han licitat mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

stats