Política 18/07/2018

El ministre d'Afers Exteriors espanyol Josep Borrell visitarà Andorra el dies 3 i 4 d'octubre

L'objectiu és donar continuïtat a l'agenda d'afers bilaterals entre els dos països

Ana
2 min
El mLa ministra d'Exteriors, Maria Ubach i el seu homòleg espanyol, Josep Borrell aquest dimecres a Nova York. / SFG

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, visitarà Andorra els dies 3 i 4 d'octubre, segons ha anunciat aquest dimecres el ministre Jordi Cinca. Les dates s'han tancat durant la reunió que la ministra d'Exteriors Maria Ubach ha mantingut amb el seu homòleg espanyol a Nova York, aprofitant la celebració del Fòrum d'alt nivell sobre desenvolupament sostenible, en el qual Andorra hi ha presentat l'informe voluntari en relació al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Segons Cinca, la visita "servirà per donar continuitat a l'agenda d'afers bilaterals amb Espanya".

Cinca també ha mostrat la seva satisfacció per la fluidesa que estan tenint les relacions amb Espanya tot i el canvi de govern que ha passat del Partit Popular al Partit Socialista. "A vegades aquests canvis alenteixen els dossiers en curs", ha dit. Un dels temes que es pot desbloquejar durant la visita del ministre espanyol és el del GPS de l'aeroport d'Andorra-la Seu. Precisament aquest dimecres s'ha sabut que Ferrovial ha començat a gestionar el servei d'informació de vol d'aeròdrom (AFIS) i de manteniment d'instal·lacions CNS (comunicació, navegació i vigilància) de l'aeroport.

Andorra, país observador a la Comunitat de Llengua Portuguesa

La XII Conferència de de caps d’Estat i de Govern de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa (CPLP) reunida a Cap Verd, ha aprovat l’entrada a l’organisme d’Andorra, com a membre observador. L’adhesió per part del Principat generarà la possibilitat de crear nous vincles culturals, polítics i econòmics, i noves oportunitats en el marc dels objectius i principis que promou aquest fòrum multilateral. Andorra s’integrarà en un nou escenari internacional que té com a objectius principals la concertació política i diplomàtica entre els seus Estats, la cooperació en diversos àmbits i la promoció i difusió de la llengua portuguesa.

Aquest nou fòrum multilateral permetrà a Andorra tenir més presència en l’escena internacional i obrir noves vies de col·laboració amb països, especialment els africans, amb els que fins ara es tenia poca relació. Actualment, Andorra ja manté llaços molt estrets amb algun dels membres de la Comunitat, especialment amb Portugal. El Govern d’Andorra vol aprofundir les relacions polítiques, econòmiques i culturals amb la resta d’estats membres i els estats observadors.

stats