Política 27/06/2018

Álvarez participa en la 5a reunió d'alt nivell dels petits estats de l’OMS

La trobada s'ha celebrat a Reykjavik sota el títol 'Treballar junts per millorar la salut i el benestar de tots'

Ara Andorra
1 min
La reunió que se celebra a Reykjavik. / GOVERN D'ANDORRA

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Carles Álvarez, ha participat en la reunió ministerial en la 5a reunió d'alt nivell dels petits estats de l'OMS que se celebra a Reykjavik sota el títol 'Treballar junts per millorar la salut i el benestar de tots'. Álvarez i els seus homòlegs han fet una valoració molt positiva de la iniciativa dels petits estats de compartir les polítiques de Salut.

En la reunió han participat els ministres i els caps de delegació dels vuit petits països que configuren aquest grup de treball, que són Andorra, Xipre, Islàndia, Luxemburg, Malta, Mònaco, Montenegro i San Marino, així com la directora de la regió europea de l'OMS, Zsuzsanna Jakab.

Els ministres dels diferents països han mostrat el seu alineament amb el seguiment de les directrius dels diferents plans d'acció de l'OMS, de la direcció general de Sanitat i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea i de les Nacions Unides.

Actualment, l'oficina Europea d'Inversions per a la Salut i el Desenvolupament de l'OMS que acull el grup dels petits estats està situada a Venècia. Anualment se celebra una conferència dels petits estats on s'intercanvien programes de salut i diferents experiències al voltant dels sistemes d'informació sanitària o l'acció intersectorial. La pròxima reunió, prevista per a la primavera del 2019, es durà a terme a San Marino.

stats