Política 19/05/2015

Amadeu Rossell assumeix el pes polític de Liberals d'Andorra

L'exconseller general és escollit secretari general del partit amb el repte de presentar-se a les comunals amb llistes a totes les parròquies

M.t.
3 min
La nova executiva de Liberals d'Andorra / M.T.

Escaldes-EngordanyL'exconseller general Amadeu Rossell liderarà a partir d'ara l'executiva de Liberals d'Andorra, després de ser escollit secretari general. Jordi Gallardo continuarà sent el president de la formació, tot i que la intenció és que sigui un càrrec honorífic i que passi a segon pla, centrant-se en la tasca parlamentària. L'executiva del partit es completa amb França Riberaygua com a secretària d'organització, Joan Albert Farré i Toni Garcia de vicepresidents, Valentí Martí com a secretari de Relacions Internacionals, Jordina Bringué com a representant de Polítiques d'Igualtat, Maanan Aouraghe de tresorer, Manel Montes de representant dels joves, i Carine Montaner i Judith Pallarés de representants dels consellers.

L'elecció de la nova executiva, que ha comptat amb la participació d'una seixantena de militants, s'ha fet amb l'objectiu de separar la tasca de lideratge del partit i la feina parlamentària, de manera que s'han substituït els càrrecs que ocupaven fins ara els consellers Ferran Costa, Carine Montaner i Judith Pallarés, tot i que s'ha mantingut a Jordi Gallardo a la presidència, un càrrec que serà honorífic tal com han estat històricament les presidències del partit, amb la diferència que "abans governàvem i aquest càrrec l'ostentava el cap de Govern".

Amadeu Rossell, que encara la nova responsabilitat amb ganes i il·lusió, ha indicat que l'objectiu més immediat del partit és presentar-se a les eleccions comunals amb llistes a les set parròquies i "amb equips potents capaços de guanyar". Ha reconegut que serà difícil perquè a les llistes parroquials es necessiten catorze noms, però ha assegurat que "lluitarem per això".

"Si el cap de Govern té algun problema amb mi que em truqui"

Pel que fa a la tasca parlamentària del partit, Rossell considera que el grup parlamentari està fent bé la seva feina i, en relació a les veus que "volen més sang", creu que ara no és el moment. Amb tot, en relació amb la crisi de BPA, el nou secretari general ha estat ferm i ha dit que exigirà que el cap de Govern doni totes les explicacions i que "s'ha de ser transparent perquè la meva manera de ser és aquesta, exigir que la gent entengui les coses".

En aquest sentit, arran de les crítiques que el cap de Govern li va dirigir durant la passada sessió de Consell General en relació a un article d'opinió, Rossell ha dit que "si el cap de Govern té algun problema amb mi, té el meu telèfon i em pot trucar", per tot seguit afegir que a nivell personal hi té una excel·lent relació tot i no compartir certes actuacions a nivell polític.

"Ja no som una promesa, som una realitat"

De la seva banda, Jordi Gallardo ha lamentat que la crisi de BPA ha estroncat la valoració que hauria hagut de fer el partit sobre el bon resultat de les eleccions, i ha demanat que, a partir d'ara aquest afer no tapi els altres problemes que té el país.

De cara a les eleccions comunals del desembre, Gallardo ha dit que el repte més important és "repetir el bon resultat", ja que a les generals es partia de zero, i ara en canvi la militància és més exigent, i "tenim més pressió" perquè "ja no som una promesa, som una realitat". Tot i això, el president de Ld'A s'ha mostrat convençut que parteixen amb avantatge en dues parròquies on hi ha comuns afins i "s'han de mantenir sí o sí", i ha afegit que l'esforç s'ha de centrar en "tornar a ser presents en algun dels altres comuns que no fa tants anys havíem gestionat".

stats