Política 15/01/2019

Andorra i Moçambic signen l’establiment de relacions diplomàtiques

Des de l’any 2008, el Govern subvenciona la Fundació Ibo

Agència Ana
1 min
L'acte de signatura, aquest dimarts a Lisboa. / SFG

Andorra la VellaL'ambaixador d’Andorra a Portugal, Jaume Serra, i el seu homòleg de Moçambic, Joaquim Casimiro Simeão Bule, han signat aquest dimarts a Lisboa l'establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

Amb aquesta signatura ambdós països impulsen els lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural que s'inclouen en la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques i els principis i normes fonamentals de la Carta de les Nacions Unides i del dret internacional.

Els ambaixadors han celebrat la signatura i han manifestat la voluntat de reforçar les seves relacions. Des de l’any 2008, el Govern d’Andorra subvenciona la Fundació Ibo, una ONG que té per objectiu el desenvolupament integral de l’illa moçambiquesa d’Ibo. En els darrers tres anys les subvencions atorgades s'han centrat en la promoció dels drets de la dona.

Moçambic és un dels tres països membres de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa (CPLP) amb els quals encara no s’havien establert relacions diplomàtiques. Andorra és membre observador de la CPLP des del mes de juliol de 2018.

stats