Política 15/06/2017

Andorra Turisme lamenta les declaracions de Naudi sobre l'actuació de l'entitat amb el Tribunal de Comptes

En un comunicat, assegura que en diverses ocasions s’ha informat el conseller general que la societat està subjecta a tres auditories externes, una d’elles encarregada sense cap obligació

Ana
2 min
Carles Naudi. / LdA

Andorra la VellaEn un comunicat, Andorra Turisme ha volgut expressar aquest dijous la seva "absoluta disconformitat" amb les darreres declaracions del conseller general dels liberals Carles Naudi, en les quals "ironitza i posa en dubte el respecte absolut i incontestable que aquesta entitat té" envers el Tribunal de Comptes.

Carles Naudi, durant la seva aparició pública d'aquest dilluns, va manifestar que ha tornat a preguntar al Govern sobre els “reiterats incompliments en les recomanacions del Tribunal de Comptes per part d’Andorra Turisme”, segons explica l'entitat en un comunicat. Com a base d’aquesta afirmació, Naudi fa referència a l’informe del Tribunal de Comptes de l’any 2015 sobre “l’incompliment amb els pagaments realitzats per Andorra Turisme”.

Segons l'entitat, "està completament fora de lloc basar una acusació sobre un informe de les activitats del 2015, quan en data 24 de gener del 2017, el mateix Naudi va fer una pregunta parlamentària relacionada amb aquest fet, i que des del 12 d’abril del 2017 (data de la resposta oficial per part del Govern), Naudi "sap" que Andorra Turisme mancomuna les signatures des de l'1 de gener 2017.

D’altra banda, Andorra Turisme assegura que en diverses ocasions s’ha informat el conseller general que l'entitat està subjecta a tres auditories externes, una d’elles encarregada per la mateixa societat sense cap obligació, amb l'única finalitat de garantir el bon funcionament i la total transparència de l'entitat. Una vegada més, el conseller, "tot i estar assabentat dels fets i tenint a la seva disposició les al·legacions presentades per Andorra Turisme en el seu moment, basa la seva acusació només sobre un informe de data 2015".

"Considerem –afegeix el comunicat– que està fora de lloc que, mitjançant aquestes acusacions poc fonamentades, es vulgui posar en dubte el profund respecte que Andorra Turisme té pel Tribunal de Comptes". Segons l'entitat, afirmar que des d'Andorra Turisme “sembla que se’n riguin del Tribunal de Comptes”, resulta ser un comentari "ofensiu" i que, a la vegada, consideren una "manca de respecte" envers l'entitat. "Si alguna de les recomanacions del Tribunal de Comptes no ha estat realitzada, no és per manca de respecte, sinó perquè s’han hagut de prioritzar altres tasques per poder dur a terme el pla de màrqueting i comercial amb les màximes garanties d’èxit", i tenint en compte que dites recomanacions "no eren en cap cas imprescindibles" per al bon funcionament de l’empresa.

stats