Política 13/09/2018

El comú d'Andorra la Vella reclama al Govern 296.000 euros més per les transferències d'aquest any

Des de la corporació consideren que “no s’ha aplicat bé la llei”

Ana
2 min
Els cònsols menor i major d'Andorra la Vella, Marc Pons i Conxita Marsol, durant la sessió de consell de comú. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella considera que el Govern no ha interpretat de la manera correcta la Llei de transferències i, per aquest motiu, ha presentat un recurs perquè creuen que els correspondrien 296.000 euros més sobre el total de 9.640.039 que els han comunicat que se’ls transferirà aquest any. La cònsol major, Conxita Marsol, ha afirmat que “no s’ha aplicat bé la llei” al calcular el que correspondria a la capital i per aquest motiu han procedit a reclamar aquest import.

D’aquesta manera, Marsol defensa que hi ha tres articles que el Tribunal Constitucional va anul·lar, entre els quals els que feien referència al cadastre i a la separativa, però no la disposició transitòria primera que estipula com s’ha de fer el repartiment dels diners els anys 2018 i 2019. D’aquesta manera, des de la corporació defensen que els imports que estarien subjectes a conceptes com els esmentats haurien de passar a la part general i, d’aquesta, repartir-se a parts iguals entre els set comuns. En canvi, ha concretat la cònsol major, el Govern ho passa al capítol de sostenibilitat, que és el que dona més diners o menys a les parròquies en funció de certes peculiaritats. La cònsol major ha destacat que es limiten a “defensar els interessos d’Andorra la Vella” i que sempre han manifestat que les transferències “no són justes amb Andorra la Vella”.

Des de l’oposició, Cd’I + Liberals d’Andorra han “aplaudit” la decisió de la majoria, ja que tal com ha constatat el conseller Jordi Minguillon, ha estat capaç de fer-ho “tot i ser del mateix color” que el Govern i han incidit en què l’afer s’ha de portar fins a les darreres instàncies per defensar els interessos de la parròquia. En aquest sentit, Marsol ha respost que valoraran, quan rebin la resposta del Govern, si els "convenç o no”.

De la seva banda, la consellera del PS + I Dolors Carmona ha destacat que aquesta situació és “fruit d’un tema que no va quedar ben tancat” i consideren que s’ha de “reprendre” la revisió d’una llei que creuen que no és bona. “Quan les coses no es fan com cal”, ha manifestat, “l’aplicació posa en evidència” que no és un bon text i que cal revisar-lo.

stats