Política 16/03/2017

Andorra explica la seva política d'igualtat a la seu de les Nacions Unides

El director d’Afers Socials del Govern, Xavier Cañada, participa en la 61a sessió de la Comissió sobre la Condició de la Dona, que se celebra a Nova York fins al 24 de març

Ana
2 min
El director d’Afers Socials, Xavier Cañada, a les Nacions Unides / SFG

Andorra la VellaEl director d’Afers Socials del Govern, Xavier Cañada, participa en la 61a sessió de la Comissió sobre la Condició de la Dona, que des del dilluns passat i fins el 24 de març té lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Aquest any, la sessió tracta com a tema prioritari, l’apoderament econòmic de la dona en un món laboral en canvi. Segons informa el Govern en un comunicat, els estats membres participants a la trobada, presenten els avenços en matèria d’igualtat de gènere, en particular, en l’assoliment dels nous Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el mes de setembre del 2015 a Nova York.

En aquest sentit, en la seva intervenció, Xavier Cañada, ha exposat les accions que a Andorra es porten a terme amb la implicació del Govern, del Consell General i de la societat civil, en el marc de l’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat, i que han de culminar amb la redacció de la llei d’igualtat que ha de permetre disposar de nous mecanismes per fer front a les desigualtats. Cañada també ha explicat la creació de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat des de la que es treballa per potenciar i millorar la lluita contra les desigualtats i la discriminació que pateixen les persones i col·lectius més vulnerables.

Així mateix, el director d’Afers Socials ha destacat les diferents accions i col·laboracions amb el Departament de Treball, per a incloure el gènere en els seus programes. Xavier Cañada també ha donat a conèixer la implantació a Andorra del guardó que es concedirà a les empreses del Principat que siguin més igualitàries, i ha afegit que es vol incentivar la implementació d’aquestes mesures.

La Comissió sobre la Condició de la Dona és un òrgan subsidiari del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides que aplega tots els Estats membres d’aquest organisme internacional per formular polítiques dedicades a la promoció de la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona. Aquesta Comissió es va crear el 21 de juny del 1946 amb el mandat de preparar recomanacions sobre la promoció dels drets de les dones en els àmbits polític, econòmic, civil, social i educatiu. També supervisa, examina i avalua els progressos assolits pels estats membres en matèria d’igualtat de gènere en l’aplicació del Pla d’Acció de Beijing de 1995 i dels resultats de la 23a sessió extraordinària de l’Assemblea General de les Nacions Unides de l’any 2000.

En acabar aquesta sessió, la Comissió sobre la Condició de la Dona adoptarà unes conclusions, fruit de les negociacions dels estats membres, sobre el tema prioritari on recull les recomanacions adreçades als estats membres i als mecanismes de Nacions Unides per avançar en la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona.

stats