Andorra continua presentant la seva candidatura a la Cimera Iberoamericana 2020

Aprofitant l'estada a Nova York s'ha signat l'establiment de relacions diplomàtiques amb Palau i Madagascar

La delegació andorrana que es troba a Nova York amb motiu de la 73a assemblea general de Nacions Unides continua els contactes amb diferents països per tractar la candidatura d'Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana 2020 i per establir relacions diplomàtiques.

Així, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha tractat la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020, amb la titular d’Exteriors a Hondures, Maria Dolores Agüero, i amb el viceministre de Cooperació Internacional i el Comerç Exterior de la República Dominicana, Hugo Rivera. Ubach ha explicat als ministres iberoamericans el projecte de la candidatura d’Andorra per acollir la cimera i que l’esdeveniment estigui obert a la participació dels diferents països de la comunitat. De la mateixa manera, han intercanviat posicions de cara a la Cimera de caps d’Estat i de Govern que se celebrarà el 16 de novembre a Guatemala.

D'altra banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha signat conjuntament amb el president de la República de Palau, Tommy Esang Remengesau, el document d’establiment de les relacions diplomàtiques entre els dos països. Els dos mandataris s’han reunit aquest dimarts a la seu de les Nacions Unides i han acordat impulsar les relacions bilaterals i establir un marc de cooperació mutu.

De la mateixa manera, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el seu homòleg a Madagascar, Eloi Alphonse Maxime, han signat l’establiment de les relacions diplomàtiques. Ambdós ministres han tractat temes d’interès mutu i han fet una prèvia de les posicions dels dos països un mes abans de la Cimera de la Francofonia que se celebrarà a Erevan.