Política 03/11/2018

Podem Andorra es presentarà als comicis i espera treure representació

La formació està acabant d'enllestir el programa electoral i anuncia accions al carrer per donar a conèixer les propostes i el partit

M. M.
2 min
La formaicó política durant una mobilització el passat setembre. / M. M.

Hi haurà papereta de Podem Andorra a les pròximes eleccions generals de la primavera. Així ho ha afirmat el portaveu de la formació política, Joan Seguí, a la vegada que ha apuntat que s'estan acabant d'ultimar els detalls legals per poder fer aquest pas. L'objectiu primordial és poder formar una candidatura per concórrer, com a mínim, en la llista nacional de les eleccions, tot i que ja hi ha hagut també contactes per poder també participar en alguna llista territorial.

“Donarem la mà a qui creguem que la podem donar, però continuarem amb la nostra feina”, ha exposat Seguí, que s'ha mostrat partidari d'unir ponts amb el Partit Socialdemòcrata (PS) tot i el pacte amb Liberals d'Andorra (L'A). Respecte a la possibilitat de poder fusionar-se també amb una altra llista en la circumscripció nacional, el portaveu ha deixat la porta oberta: “Veurem si podem navegar a la mateixa barca o no i si trobem punts d'entesa”. Però en cas que no sigui així la formació farà camí sola i es reforçaran aquells punts d'acord entre les formacions properes per deixar clar a “qui no s'ha de votar”.

Seguí també ha explicat que el partit morat està actualment acabant de crear el programa electoral i que ja tenen sobre la taula prop d'una cinquantena de propostes, que ara s'han d'organitzar. “No volem ni podem avançar res fins que no estigui tot tancat i encara estem oberts a noves idees i propostes”, ha assegurat. Per tal de recollir aquest neguit del carrer i per visualitzar la formació, el portaveu ha apuntat que organitzaran mobilitzacions per apropar la política a la ciutadania perquè no es vegi com “quelcom allunyat i que resideix en despatxos tancats, foscos i sense transparència”.

Sense una previsió clara, ja que en funció de la participació l'escó serà més car o menys d'aconseguir, l'objectiu de Podem Andorra és treure representació al Consell General. Tot i això, Seguí assenyala que “si ho aconseguim farem la feina que ens pertoqui dins, sinó continuarem mobilitzant-nos fora”. La idea és poder atreure aquell votant, d'entre 18 i 30 anys, que no participa i que se sent lluny de les urnes.

Vistiplau del referent espanyol

Podem Andorra, que va néixer en el seu moment com un cercle territorial a l'estranger, ha comentat la idea de presentar-se a les eleccions al seu referent espanyol. “La idea els sembla bé i creiem que aquest moviment progressista i de canvi s'ha d'estendre més enllà de les fronteres de l'estat veí del sud”, ha deixat entreveure Seguí, que ha apuntat que s'està treballant per crear una marca que agrupi aquestes corrents a nivell europeu.

stats