Política 01/08/2018

Àngel Ros deixarà l'alcaldia de Lleida per ser ambaixador d'Espanya a Andorra

El consell de ministres espanyol d'aquest divendres farà públic el nomenament

Ara / Acn
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros / ACN

Àngel Ros deixarà l'alcaldia de Lleida i passarà a ser ambaixador d'Espanya a Andorra. Segons ha avançat El Segre i ha pogut confirmar l'ARA, el fins ara alcalde de la capital del Segrià serà nomenat pel consell de ministres del govern espanyol d'aquest divendres i deixarà l'alcaldia que capitaneja des de fa catorze anys.

Segons explica El Segre, el ministeri d'Exteriors va enviar aquest dimarts la petició de plàcet al govern espanyol com a pas previ al nomenant del nou ambaixador, una petició que, sempre segons el diari, serà resposta afirmativament aquest dimecres mateix.

La bona relació entre Ros i el nou ministre d'Exteriors, Josep Borrell, hauria facilitat el nomenament com a ambaixador de l'encara alcalde de Lleida, que últimament hauria rebut pressions del seu entorn familiar, segons explica el diari, per deixar la Paeria, malgrat que tenia el suport del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per optar a la reelecció a les municipals de l'any que ve.

Segons l'agència ACN, s'apunta com a possible successor a la Paeria el segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà, Fèlix Larrosa.

Ros va assumir l'alcaldia el gener del 2004 en substitució d'Antoni Siurana, que havia estat nomenat conseller d'Agricultura. Àngel Ros va revalidar l'alcaldia el 2007, el 2011 i el 2015, els dos primers cops amb majoria absoluta. En l'última legislatura ha necessitat el suport de Cs i el PP per seguir al capdavant de l'ajuntament, ja que tenia en contra els partits independentistes.

El fins ara ambaixador d'Espanya a Andorra era, des del juliol del 2014, Manuel Montobbio de Balanzó, que va ser nomenat divendres passat ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa a Estrasburg i que precisament aquest dijous organitza un acte de comiat del país.

stats