Política 29/08/2018

Àngel Ros afirma que l'adequació dels vols provinents de l'espai Schengen està pràcticament resolta

El nou ambaixador d'Espanya al Principat ha presentat les cartes credencials a Joan-Enric Vives

Ana
2 min
Àngel Ros, nou ambaixador d'Espanya a Andorra, i Joan-Enric Vives, copríncep episcopal del Principat, abandonant el Palau Episcopal després de la presentació de les cartes credencials. / P. R.

La Seu d'UrgellL'aeroport d'Andorra-la Seu afronta la solució dels últims serrells per aconseguir la plena operativitat. Així ho ha confirmat el nou ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, en l'entrega de les cartes credencials davant el copríncep episcopal, Joan Enric Vives. "En la nostra opinió, l'adequació dels vols provinents de fora de l'espai Schengen està pràcticament resolta", ha assegurat l'exalcalde de Lleida.

En aquest mateix sentit, Ros també ha afirmat que tenen contactes amb la Generalitat de Catalunya, que és la titular de l'aeroport, per avançar en l'afer del GPS, un sistema que encara no està present en cap altre aeroport d'Espanya. "De moment estem en un període de proves d'aquesta tecnologia per comprovar la gestió i aproximació dels vols", ha explicat un Ros que ha previst que a la primavera ja hauran acabat les proves. Segons l'expaer lleidatà, "aquest aeroport és una eina fonamental de comunicacions per a Andorra i el conjunt del Pirineu, per això ja tenim una reunió prevista al Principat amb el secretari general de Mobilitat de la Generalitat".

Ros ha volgut precisar que el repte de l'aeroport és un dels molts que encara des de la seva nova posició, malgrat que és conscient que els dos més importants són la negociació del tractat d'associació amb la Unió Europea i l'organització de la Cimera Iberoamericana de l'any 2020. "Espanya acompanyarà el Principat en la negociació d'associació amb la Unió Europea i també aconsellarà en l'organització d'una cimera que ha de donar una projecció internacional molt important al país", ha promès Ros.

La ministra d'Afers Exteriors del Govern d'Andorra, Maria Ubach, i el representant del copríncep episcopal a Andorra, mossèn Josep Maria Mauri, han acompanyat al nou ambaixador i al copríncep després de l'entrega de les cartes credencials. / P. R.

En els primers moments com a ambaixador oficial, Ros ha assegurat que és un honor representar Espanya al Principat i ha destacat la profunda estima que tenen els lleidatans i lleidatanes amb el país. Malgrat que no ha confirmat si deixarà la presidència socialista, ha deixat clares les seves intencions: "Té tota la lògica del món que la meva única prioritat sigui la tasca d'ambaixador, però és quelcom que hem de parlar i decidir conjuntament amb el primer secretari, Miquel Iceta".

Amb l'entrega de les cartes credencials al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, Àngel Ros ja és oficialment ambaixador d'Espanya a Andorra. En la cerimònia, més enllà de l'expaer i el copríncep episcopal, també hi ha estat present la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach. Demà dijous, l'ambaixador es reunirà amb el cap de Govern, Antoni Martí i en els pròxims mesos, Àngel Ros repetirà la cerimònia amb el copríncep francès, Emmanuel Macron.

stats