Política 22/01/2019

Bartumeu manté que Espot ofereix càrrecs

El president de Progressistes-SDP assegura que el ministre només es dedica a assistir a actes per "sortir a la fotografia"

M. Pérez
3 min
Jaume Bartumeu i Josep Roig en la roda de premsa que s'ha dut a terme aquest dimarts. / M. P.

Andorra la Vella"Avui us vull parlar dels encants de Sant Antoni". Amb aquesta frase el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha iniciat aquest dimarts la roda de premsa per comentar la visió de la formació al voltant de l'actualitat política. En aquest sentit, Bartumeu ha mantingut que el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, "està molt ocupat prometent càrrecs amunt i avall de les parròquies". Tot i que Espot ha intentat negar l'evidència aquesta setmana, ha dit el president, "avui ha tornat a quedar evidenciat, ja que s'ha trobat amb persones de Virtus Unita".

Tot i les seves primeres paraules, el president ha anat més enllà. "Està oferint diversos llocs i nosaltres en tenim constància", ha assegurat, i ha posat en relleu que aquests oferiments no s'aturen als ministeris i les ambaixades, "sinó que va baixant dins de l'organigrama" amb la qual cosa "sembla que els ciutadans ja hagin votat". A més, ha lamentat que "en lloc de parlar de programes electorals", Espot només es dedica "dia sí i dia també" a assistir a actes per "sortir a la fotografia".

D'altra banda, Bartumeu també s'ha referit al "trist espectacle del casino", en referència als terminis de concessió de la llicència i els problemes que han sorgit arran de la denominació social. Quant a la Seu de la Justícia, ha manifestat que, tot i que no està a punt, "es vol demanar als professionals del dret que apliquin uns nous criteris normatius promoguts pel ministre Espot, com és el Codi de procediment civil", i els operadors de la justícia "diuen públicament que ni l'edifici ni les instal·lacions estan a punt". Aquest fet suposa altra vegada "una demostració d'improvisació, de seriositat i de falta de coherència", ha finalitzat.

Pel que fa al cap de llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, ha comentat altres qüestions referents als debats del Consell General de la setmana passada en relació a la funció pública. Amb la clara oposició de la formació envers aquesta reforma, Roig ha posat en relleu que "no compta amb l'aval de ningú" i, en funció dels resultats que s'obtinguin la nit del 7 d'abril, "se li preveu un recorregut poc més que breu". "El Govern de DA ens deixa un sector públic francament podrit", ha prosseguit, pel que fa als mateixos treballadors, les seves condicions laborals i la fractura "preocupant" que s'observa entre "els treballadors públics i els responsables governamentals".

Roig s'ha mostrat ferm quan ha afirmat que "sota una suposada reforma de l'administració pública el que realment s'ha fet és acarnissar-se amb els drets laborals dels treballadors" igual que es va fer, ha dit, "amb el Codi de relacions laborals". És per aquest motiu que el candidat de Progressistes-SDP ha argumentat que s'ha d'obrir un procés de reflexió "franc i plural" sobre el model d'administració que el país necessita, on s'integrin a totes les formacions i els sindicats de treballadors "recuperant l'esperit que va inspirar les taules de treball de la funció pública el 2010". Aquest procés, per tant, ha de contribuir a la transformació en el funcionament de l'administració, de la forma com gasta els diners i de la seva manera de treballar.

Sense notícies d'L'A

Quant a la proposta que havia de rebre la formació per part d'L'A, Bartumeu ha declarat que "no tenim notícies". "Ens van dir que dirien alguna cosa al portaveu general al Consell General, Victor Naudi, però tampoc ha estat així", ha afirmat. Tot i això, el president ha fet pública la seva agenda setmanal, on treballa "amb certa intensitat" per trobar nous contactes.

stats