Política 20/06/2017

Bartumeu: "M'empara la legislació espanyola"

Justifica que la via per la qual ha estat convocat pel parlament de Catalunya no és la correcta

M. F.
1 min
Jaume Bartumeu a la seva arribada al Consell General / J.R.

Andorra la VellaJaume Bartumeu considera que des del parlament de Catalunya no s’ha procedit de la manera correcta per convocar-lo per comparèixer en el marc de la comissió d’investigació sobre l’operació Catalunya. "M'empara la legislació espanyola", ha dit, recordant que estableix que només poden comparèixer davant comissions d’aquests tipus espanyols o estrangers residents en territori espanyol i que, per tant, el parlament “d’una comunitat autònoma” no pot passar per sobre d’aquesta legislació. Així ha respost també a les possibles conseqüències que es poden derivar d'aquesta incompareixença.

Bartumeu creu que s’ha "faltat al respecte" a la sobirania nacional i ha mostrat la seva “perplexitat” per haver rebut “una carta (de convocatòria) en aquests termes”. Així ho va fer saber al cap de Govern, Toni Martí, del qual no ha rebut resposta, i a l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio. Bartumeu ha remarcat que no ha respost a la convocatòria ja que considera que “si no ha estat convocat degudament” no pot fer servir aquestes mateixes vies per respondre. I és que aquest dimarts mateix havien d’anar a aquesta comissió també els germans Cierco i contestar per videoconferència l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, que van rebutjar, finalment, aquesta invitació.

“Mai acceptaré faltes de respecte a la sobirania nacional", ha dit Bartumeu, concloent que la convocatòria “no és admissible”. D’aquesta manera, ha afegit que de cara al setembre, quan sembla que es podria tornar a donar una nova convocatòria, “o ho fan per la via diplomàtica o hi ha un problema”.

stats