Política 08/01/2019

Bartumeu recomana “un curset accelerat” a Camp i Jover per conèixer la Constitució

Les darreres declaracions d'ambdós ministres no encaixen, segons el líder progressista, amb la Carta Magna

M. M.
1 min
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartomeu,  durant la roda de premsa setmanal. / M. M.

Andorra la VellaEl president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha tingut unes paraules cap als ministres Camp i Jover, a qui els ha recomanat la necessitat de fer un “curset accelerat perquè s'aprenguin la Constitució”. L'aprenentatge, amb què ha ironitzat, ve recomanat arran d'unes declaracions dels dos ministres aquests darrers dies i que, segons Bartumeu, no encaixen amb el què diu la Carta Magna.

El líder progressista ha recomanat aquest curset fictici al ministre d'Educació per l'argumentació que ha utilitzat titllant “d'error de forma” la causa perquè el TC hagi refermat la sentència del TS i hagi anul·lat l'edicte on s'adjudicaven diverses places a docents. “La responsabilitat per l'errada no és de ningú més que del Govern, del ministeri i del ministre perquè no han cuidat en cap moment la puresa del procediment”. Bartumeu ha seguit carregant contra Eric Jover perquè “s'intenta aixoplugar amb aquesta excusa per dissimular la plantofada del TC”. Finalment, ha recordat que la Constitució recull que el Govern s'ha de regir i regular per les formes que fixa el codi de l'administració.

Un altre ministre que també s'hauria d'apuntar voluntàriament a la formació accelerada per conèixer les normatives constitucionals és Francesc Camp. La crítica cap al ministre de Turisme ha vingut arran d'una resposta de l'executiu a preguntes del PS, on es posava en qüestió la obligació de contestar a les preguntes parlamentàries per part de l'executiu i també la possibilitat de l'oposició de formular-les, segons Bartumeu. “Totes les consideracions que es van donar en la resposta ens semblen fora de lloc i clarament menystenidores del mandat constitucional que dona la Carta Magna als consellers per controlar l'acció de Govern”, ha apuntat.

stats