Política 01/10/2014

Bartumeu: "Els números del ministre Camp no me'ls he cregut mai"

El president del grup mixt respon així a la presentació del retorn econòmic de l'espectacle de la companyia canadenca aquest estiu

Jordi Domingo
2 min
Jaume Bartumeu a la seu d'SDP / J.D.

Andorra la Vella"Els números del ministre Camp no me'ls he cregut mai, semblen fets de la 'Isla de la Fantasía'". Així ha començat la seva declaració Jaume Bartumeu en ser preguntat pel retorn econòmic de l'espectacle del Cirque du Soleil d'aquest estiu presentat pel ministre de Turisme.

"Tant de bo fossin veritat, totes aquestes presentacions sempre positives formen part del 'yo me lo guiso yo me lo como'", ha afegit Bartumeu, que no s'ha pronunciat per una possible tornada del Cirque el pròxim estiu però sí que ha criticat el fet que la publicitat a l'aeroport de Barcelona fos del Cirque du Soleil, però "no amb el nom d'Andorra associat" –els cartells feien referència a l'espectacle de la companyia canadenca al parc de Port Aventura.

Informe de l'ABA

Segons ha publicat el 'Diari d'Andorra', un informe de la consultora KPMG, a petició de l'Associació de Bancs Andorrans (ABA), mostra "un escenari pessimista derivat del futur acord d'associació que s'ha de negociar amb la Unió Europea". Bartumeu també ha criticat aquest informe en la seva roda de premsa, després d'explicar que "els mateixos autors comencen l'informe manifestant que han tingut molt poc temps per fer-lo", que és un informe "confeccionat de manera apressada". El conseller general del grup mixt creu que "s'haurien de veure altres informes en els quals s'han treballat molts anys" i que "és un informe farcit de molts condicionals".

Bartumeu ha insistit en què l'única possibilitat és la d'un acord d'associació, perquè "el manteniment de l''statu quo' no és possible, ho diu la Unió Europea". I ha carregat contra aquells que "volen estar com abans de la Constitució". "Volen aplicar el principi de 'madrecita, que me quede como estoy'", ha afegit, i ha conclòs assegurant que "s'hauria de fer un estudi de les conseqüències d'un tancament d'Andorra".

stats