Bascompte es perfila com a candidat d'L'A a Canillo

A les files socialdemocràtes hi hauria un cert malestar per la tria dels noms de les llistes

L’historiador i arxiver Domènec Bascompte es perfila com a membre de la llista de Liberals d’Andorra, que en principi ha d’anar amb PS, a la parròquia de Canillo. Per tant, Bascompte seria l’escollit per representar a la llista canillenca la formació liberal, una fórmula conjunta en aquesta parròquia que encara no ha estat confirmada per les dues formacions.

Precisament entre les files socialdemòcrates sembla que hi ha un cert malestar per la manera com s’estan confeccionant les llistes. Tot sembla indicar que entre els membres de la formació no es veuria de bon ull que el candidat a cap de Govern, Pere López, estigui decidint de manera unilateral els llocs del dos al sis a la llista nacional. A falta de confirmació oficial, Susanna Vela anirà com a número dos a la llista nacional i com a número tres es perfila Judith Salazar, que d’aquesta manera tornaria a la primera línia política. A banda de la confecció de la llista nacional, tampoc es veuria bé que l'escollit David Rios per liderar la llista de la coalició amb L’A a Encamp s'hagi fet sense recollir l'opinió de l'executiva parroquial. Rios probablement estarà acompanyat per la liberal Cathy Juan. Altre nom que està sobre la taula és el de Gerard Alís, que sembla que podria ser el número 1 de la llista territorial conjunta de liberals i socialdemòcrates a Sant Julià de Lòria encara que el PS no aconsegueix el 'sí' definitiu. A banda de la coalició PS-l'A, A Sant Julià s'està treballant en una llista d'independents sense sigles al darrera per plantar cara a UL.

A les travesses polítiques també ha sorgit aquests dies el nom d’Alfons Clavera. El lletrat ha confirmat que vol liderar una llista nacional. Sembla que aquesta decisió hauria molestat el líder d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, que havia demanat a Clavera ser el número dos. Cal recordar que Clavera va comunicar a finals del mes de gener que deixava la presidència del comitè liberal d’Escaldes-Engordany, arran de la seva disconformitat sobre el fet que s’hagués de posicionar sobre l’avortament.

A l’últim, altre nom que sembla confirmat és el del número dos a la llista nacional de Liberals d’Andorra. Ferran Costa serà qui acompanyarà Jordi Gallardo al capdavant de la llista.