Política 14/11/2018

El CRES farà un estudi per conèixer el grau d'implementació del servei de mediació

L'evaluació es durà a terme a través d'enquestes a mediadors, usuaris i operadors de la justícia

Ana
2 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, la signatura d’un conveni entre el ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior i l'Institut d'Estudis Andorrans per dur a terme un estudi sociològic sobre la implantació i l’ús de la mediació al Principat. S’encomana així al Centre de Recerca Sociològica (CRES) elaborar una anàlisi que permeti tenir un millor coneixement de la implantació de la mediació.

Bàsicament es passaran un seguit d'enquesta als mediadors, usuaris i operadors de la justícia on s’avaluarà l’activitat de les estructures de mediació, el grau de satisfacció dels usuaris i els efectes de la mediació en les relacions entre les parts i de la gestió dels conflictes postmediació. Pel que fa a la durada de l’estudi, es preveu que es faci durant els anys 2019 a 2021, i que el CRES lliuri al ministeri informes parcials cada any i un informe amb les conclusions finals a la fi del període de tres anys. Aquest estudi s'impulsa després que el Consell General validés la Llei de mediació el mes de març, una nova eina que previsiblement ha de servir per alleugerir la justícia en aquells casos relacionats amb l'àmbit civil i mercantil.

Relacions amb Ruanda

El consell de ministres també ha servit per ratificar l'acord de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i Ruanda. Els dos països impulsaran lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural que s'inclouen en la Convenció de Viena del 1961 i els principis i normes fonamentals de la Carta de les Nacions Unides i del dret internacional. L’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, i la seva homòloga de Ruanda, Valentine Rugwabiza, han signat l'acord aquest dimecres a Nova York.

Es destaca que l’actual ministra d’Afers Exteriors de Ruanda, Louise Mushikiwabo, va ser escollida nova secretària general de la Francofonia durant la cimera de caps d’Estat i de govern que va tenir lloc a Erevan, Armènia, fa unes setmanes.

stats