Política 29/10/2019

Calvó anuncia la construcció d'una caserna pel Cos de Banders

Miquel Rossell vol incorporar dues agents al cos a partir del 2020

Carles Alonso
2 min
Xavier Espot i Sílvia Calvó, amb el Cos de Banders. / C. A. (ANA)

Andorra la VellaAquest dimarts s'ha portat a terme la celebració del patró del Cos de Banders. Diferents actes han tingut lloc per a la festivitat, que ha finalitzat amb el lliurament de reconeixement a dues entitats que treballen en favor del medi natural, com són ADN i APAPMA, el lliurament de la recaptació de la cursa solidària a l'entitat Hi Arribarem i l'encoratjament per "seguir fent una bona feina" per part dels representants polítics. En els parlaments, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha anunciat la construcció d'una caserna per al Cos de Banders, reconeixent que "és l'únic cos que encara no té un espai propi i la tindran abans no finalitzi la legislatura". De la mateixa manera, Calvó ha explicat que "volem ampliar les competències en l'afer dels gossos perillosos i agilitzar els processos sancionadors que estem treballant amb la federació de caça i pesca". La titular de la cartera mediambiental també ha expressat que "la societat civil s'ha d'implicar el màxim possible en matèria mediambiental i nosaltres hem volgut donar un signe de cara a aquestes associacions que fa 30 anys que existeixen i que s'han anat implicant a la defensa del nostre medi natural".

Anteriorment, en el seu parlament, el director dels banders, Miquel Rossell, ha fet un repàs de la tasca de l'estament que dirigeix, encoratjant als seus companys a seguir treballant "de la manera que ho feu i que moltes vegades és vocacional". També ha anunciat que "de cara a l'any 2020 la intenció que el cos incorpori dues noves agents, ja que actualment hi ha disset homes i una única dona". En les mateixes declaracions, Rossell ha destacat que "s'eliminarà el límit d'edat per aspirar a ser membre del Cos de Banders".

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, ha manifestat "sentir-se orgullós d'un cos com el dels banders per la feina que fan" i ha encoratjat a "observar des de l'aire el nostre país".

stats