Política 12/12/2019

Calvó clou la participació d'Andorra a la COP25

La ministra referma a Madrid el compromís del Principat en la lluita contra el canvi climàtic

Agència Ana
2 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant la seva participació a la COP25 celebrada a Madrid. / SFG

Andorra la VellaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha tancat aquest dijous la participació d'Andorra a la COP25 i ha copresidit amb Espanya la reunió ministerial de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines de Canvi Climàtic (RIOCC). La reunió ha servit per reiterar la implicació amb el procés multilateral de la lluita contra el canvi climàtic. A la trobada s'ha aprovat una declaració en la qual s'ha agraït i felicitat la tasca d'Andorra per organitzar, després de deu anys, la conferència de ministres de Medi Ambient prèvia a la celebració de la Cimera Iberoamericana que acollirà el Principat l'any vinent.

La trobada d'alt nivell ministerial que tindrà lloc el maig del 2020 permetrà reforçar la dimensió mediambiental i climàtica de l'agenda iberoamericana. A més, donarà una major visibilitat a les actuacions, prioritats i lideratges de la regió. La reunió de treball d'aquest dijous, que ha tingut lloc de manera paral·lela a la celebració de la COP25 que ha acollit Madrid sota la presidència de Xile, també ha comptat amb la participació de la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan. La secretària ha mostrat tot el suport per a la ministerial, a la qual ja han confirmat assistència diversos ministres.

Trobada bilateral amb Colòmbia

Precisament aquest mateix dijous, Calvó ha mantingut una nova trobada bilateral com a pas preparatori a la ministerial de Medi Ambient. La ministra s'ha reunit amb el seu homòleg colombià, Ricardo José Lozano, on han pogut abordar temes relacionats amb el canvi climàtic i l'efecte sobre la biodiversitat, així com l'impuls d'un turisme sostenible.

De manera prèvia a la trobada de la RIOCC, el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha presentat les experiències governamentals en la transició energètica d'Andorra al 'Side Event' titulat 'Transició energètica a les ciutats: el rol dels governs locals en el foment d'edificacions d'energia gairebé nul·la'.

stats