Política 11/06/2018

Calvó presenta les accions mediambientals d'Andorra a la Comissió Europea

Entre els temes principals de la reunió, s’han tractat els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

Ara Andorra
2 min
La reunió d'aquest dilluns a Brussel·les. / SFG

Andorra la VellaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha reunit aquest dilluns amb el director general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, a Brussel·les. En la reunió han tractat sobre les polítiques europees en l’àmbit mediambiental i sobre les accions d’Andorra, que en gran mesura s’emmarquen en els objectius europeus.

Entre els temes principals de la reunió, s’han tractat els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En aquest sentit, la ministra ha exposat la feina feta per Andorra, que presentarà el seu informe nacional voluntari al proper Fòrum ECOSOC del mes de juliol a Nova York. A més, ha destacat la iniciativa andorrana de relacionar totes les decisions del consell de ministres amb els ODS per tal de posar-los al centre de la política del Govern, i ha exposat les iniciatives de participació ciutadana en l’elaboració de l’informe nacional voluntari que s’han dut a terme.

La delegació andorrana, que també ha comptat amb l’ambaixadora d’Andorra davant la Unió Europea, Esther Rabasa; el director general de Medi Ambient, Marc Rossell, i la cap d’àrea de Gestió i Control Ambiental i Seguretat Industrial, Sílvia Ferrer, ha participat en reunions temàtiques amb representants de la Comissió Europea.

En matèria de residus, la delegació s’ha reunit amb la representant de la Comissió Europea Paola Miglioriri, amb qui han parlat d’economia circular i ecoinnovació, i de residus i etiquetats.

A més, la delegació andorrana també s’ha reunit amb la representant de la Comissió Nicola Notaro, amb qui han parlat de biodiversitat. La ministra ha exposat les línies bàsiques del projecte de llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, que esdevindrà la primera norma legal d’aquest àmbit al Principat d’Andorra. En aquest sentit, des de la Comissió Europea s’ha vist amb molt bons ulls aquesta regulació, i s’ha destacat el potencial dels espais protegits en l’àmbit del turisme sostenible.

Durant el matí també s’han trobat amb representants de la Comissió Europea per tractar sobre les problemàtiques en relació amb l’aigua a nivell internacional. Finalment, des de la Comissió Europea s’ha felicitat la delegació andorrana pels bons nivells de qualitat de l’aire i per l’intercanvi de dades que existeix des de fa anys amb l’Agència Europea de Medi Ambient.

stats