Política 16/02/2017

Camp sobre l'acord d'associació: "Defensarem les nostres condicions, però el món es mou i haurem de fer concessions"

El ministre recorda que "el sector financer ha canviat el paradigma en pocs anys i bé que s'està adaptant"

Ana
2 min
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, valora l'acord d'associació durant la comissió d'Economia del Consell General

Andorra la VellaEl ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha assegurat aquest dijous, durant la seva compareixença a la Comissió Legislativa d'Economia del Consell General, que el Govern "defensarà les franquícies i l'Acord Duaner" en la negociació per assolir un acord d'associació amb la Unió Europea, però ha advertit que "el món es mou i haurem de fer concessions". El dirigent ha replicat una pregunta del grup liberal, que ha posat en dubte "la integritat" de l'Acord Duaner del 1990 en el marc de les negociacions. Camp ha acusat els Liberals de voler "espantar la població i el teixit empresarial".

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha sortit aquest dijous al pas de les declaracions del grup liberal, que s'ha mostrat "preocupat" perquè les negociacions del futur acord d'associació entre el Govern andorrà i la Unió Europea "no contempla el manteniment de l'Acord Duaner de 1990". Camp ha replicat que aquestes declaracions "busquen espantar la població i el teixit empresarial", i ha afegit que l'Executiu "vol mantenir les franquícies i l'Acord Duaner, com a mínim en la negociació pel tabac".

"Ja s'ha dit que molts sectors d'activitats agrícoles estarien d'acord en canviar les condicions per entrar a l'acord d'associació i al mercat europeu, considero que s'ha de mantenir el màxim que es pugui l'especificitat del tabac, i així ho intentarem", ha explicat Camp.

"Defensarem les nostres condicions a capa i espasa, però el món es mou, hi ha una negociació i haurem de fer concessions", ha continuat el ministre, per afegir que "al final, si hem de fer transitòries, doncs tenim capacitat per fer-ho, com també s'ha fet en el sector financer, que ha canviat el paradigma en pocs anys i bé que s'està adaptant". "No estem sols al món encara que així s'ho creguin els Liberals", ha reblat.

stats