Política 13/09/2018

Camp defensa la innovació i la sostenibilitat com a impuls del sector turístic davant dels ministres iberoamericans

El ministre ha participat aquest dijous en la 1a Conferència Iberoamericana de titulars del sector celebrada a la ciutat de La Antigua Guatemala

Ara Andorra
2 min
El ministre de Turisme, Francesc Camp. / SFG

Andorra la VellaEl ministre de Turisme, Francesc Camp, ha afirmat que la tecnologia és un desenvolupador del sector turístic perquè permet una traçabilitat dels visitants i de la seva experiència, i ha defensat la implementació de polítiques sostenibles en el sector. Camp ha participat aquest dijous en la 1a Conferència Iberoamericana de ministres d'Economia i Turisme, celebrada a la ciutat de La Antigua Guatemala.

El ministre ha intervingut en les dues plenàries dedicades al turisme, la primera sota el títol 'Recerca i Innovació Tecnològica, un factor determinant en la competitivitat empresarial i el sector turístic' centrada en l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9 (construir infraestructura resilient, promoure la industrialització inclusiva i sostenible, així com fomentar la innovació), i la segona, dedicada a 'L'articulació de la política pública del turisme als Objectius de Desenvolupament Sostenible', centrada en el potencial del sector turístic per contribuir a la sostenibilitat a través de l'estratègia política.

Durant les sessions de treball s'ha incidit en qüestions relacionades amb la inversió en infraestructura i innovació com a motors fonamentals del creixement i el desenvolupament econòmic, on la mobilitat sostenible i les energies renovables són cada vegada més importants, de la mateixa manera que el creixement de noves indústries tecnològiques de la informació i les comunicacions. També s'han relacionat els avenços tecnològics amb l'enfortiment de la qualitat de l'ocupació i la promoció de l'eficiència energètica.

A més, Francesc Camp ha participat en la taula rodona 'Innovació productiva i turisme', moderada pel director regional adjunt per les Amèriques, de l'Organització Mundial del Turisme, Alejandro Varela. En la seva exposició ha compartit l'experiència d'Andorra en l'impuls de la innovació, l'obertura econòmica i la captació d'inversió estrangera amb la creació de clústers amb potencialitat de creixement.

D'altra banda, Francesc Camp signarà la declaració conjunta per part dels 22 ministres iberoamericans aplegats a La Antigua Guatemala. La declaració es proposarà davant la 26a Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Governs que tindrà lloc el pròxim mes de novembre.

Durant la seva estada a La Antigua, Francesc Camp ha tingut l'oportunitat de trobar-se amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme d'Espanya, Reyes Maroto, i la secretària d'Estat de Turisme d'Espanya, Bel Oliver. També ha intercanviat experiències amb el ministre d'Economia de Guatemala Acisclo Valladares, i s'ha reunit amb la secretària general de la SEGIB, Rebeca Grynspan.

stats