Política 06/03/2019

Canturri, nou cònsol menor a Andorra la Vella

Cabanes assumirà Esports i Joventut, Marsol Cultura i Vilarrubla Participació Ciutadana

ARA Andorra
2 min
Miquel Canturri, que assumeix les funcions de cònsol menor d'Andorra la Vella, conversa amb el secretari general de la corporació comunal. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl fins ara conseller major i responsable de Serveis Públics i Circulació assumirà la tasca de cònsol menor en substitució de Marc Pons, que ha deixat el càrrec per integrar la llista territorial de Demòcrates a Andorra la Vella en les properes eleccions generals. Tal com ja es va anunciar, l’actual director d’Esports, Alain Cabanes, esdevindrà conseller en substitució de la vacant que deixa Pons, i per aquest motiu ja ha deixat el càrrec que tenia fins ara.

L’elecció de Canturri es farà en una sessió de consell de comú, que se celebrarà el proper dilluns 11 de març a les 16 hores. A partir d’aquesta data mantindrà la responsabilitat de conseller delegat de Serveis Públics i Circulació. Canturri era el número 3 de la llista Demòcrata guanyadora de les eleccions comunals del 2015 encapçalada per Conxita Marsol.

Canturri, nascut a Andorra la Vella el 1963, és empresari de la restauració. Va estudiar Turisme i Hostaleria a l’escola de Sant Pol de Mar i té un establiment al Centre Històric de la capital.

En la mateixa sessió de consell de comú de dilluns vinent també prendrà possessió del càrrec de conseller del comú Alain Cabanes. Actualment director d’Esports, assumirà a partir del proper dilluns la conselleria d’Esports i Joventut, de les quals el màxim responsable n’era l’antic cònsol menor.

Cal recordar també que Pons era el conseller delegat de Cultura i Participació Ciutadana. Així, s'ha decidit que l’àrea de Cultura l’assumirà directament la cònsol major, Conxita Marsol, mentre que la de Participació Ciutadana dependrà de la consellera de Social, Ester Vilarrubla, que a partir del proper dilluns passarà a ser consellera de Social i de Participació Ciutadana.

A la sessió de consell de comú, a més, Mònica Codina, fins ara consellera menor, prendrà possessió del càrrec de consellera major, mentre que Maika Nin passarà a ser consellera menor.

stats