Política 27/07/2016

Cinca atribueix a un “cert esgotament” la dimissió de Casals

El ministre portaveu confirma la dimissió del director de Salut, Josep Casals, i l’ha atribuït a un “cert esgotament” negant que hagi estat per discrepàncies amb el Ministeri de Salut

Ana
2 min
Josep Casals, a l'esquerra, acompanyant el ministre de Salut en una compareixença al davant de la Comissió Legislativa de Sanitat

Andorra la Vella"Un cert esgotament" i no les discrepàncies amb el nou model sanitari que es vol tirar endavant des del Ministeri de Salut, aquests són els motius que explicarien la dimissió del director de Salut, Josep Casals, tal com ha manifestat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha confirmat aquesta dimissió.

Així, el ministre portaveu ha confirmat que la setmana passada Casals va presentar la carta de dimissió al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, i que aquest ha decidit acceptar-la, tot i que serà efectiva d'aquí a unes setmanes, quan es faci la reestructuració pertinent ja que Cinca ha recordat que Casals és cap d'àrea i, per tant, haurà de tornar al seu lloc de treball i també se li haurà de buscar un substitut.

Cinca ha destacat que ha pogut veure la carta de Casals i que de la mateixa no es desprèn les discrepàncies que alguns mitjans han assenyalat sobre aquesta dimissió. A més, ha recordat que Casals ha estat responsable del Departament de Salut amb diferents ministres i que ha dut a terme una tasca d'una "gran responsabilitat" la qual cosa fa comprensible que, segons Cinca, hagi patit "un cert desgast" i, de fet, ha volgut agrair la seva "plena dedicació" al llarg d'aquests anys. Ha afegit que ha estat en tota la feina en què s'ha anat definint les línies que han de culminar en el nou model sanitari i que si no hi hagués estat d'acord la seva dimissió s'hauria produït "abans".

Aquesta dimissió, però, no endarrereix els terminis en la feina que des del Ministeri s'ha previst i que ha de suposar, tal com ha recordat el ministre portaveu, una reforma sanitària que requerirà de "molta vitalitat" per part de les persones que l'han d'impulsar.

stats