Política 12/07/2016

Els Cierco acusen el Govern d'enverinar l'afer BPA amb la querella criminal

Es mostren disposats a col·laborar amb la Justícia si així els ho demana

ARA Andorra
1 min
Els germans Cierco en una fotografia d'arxiu / M.T.

Andorra la VellaEls accionistes majoritaris de BPA, els germans Ramoni Higini Cierco, davant de la querella criminal que ha interposat l'Executiu, han respost mitjançant un comunicat assegurant que aquesta acció posa en evidència que el Govern, "lluny de buscar una solució global òptima", opta per "enverinar una mica més el procés" amb una querella que "l'únic que pretén és posar dubtes fins i tot allà on no n'hi ha hagut mai".

Els Cierco han assegurat que BPA es va sotmetre a tots els controls i les supervisions necessàries, i que ells han estat sempre diligents en l'exercici del seu càrrec. Així, no entenen perquè no hagi estat fins ara que el Govern "hagi descobert suposats indicis delictius", i que sigui l'Executiu i no la fiscalia el que presenti una querella per defensar l'interès general.

Els germans Cierco també han assegurat que mantenen la seva voluntat de cercar una sortida a l'afer "constructiva i a partir del diàleg i la cooperació", i que col·laboraran amb la Justícia "si així ens ho demana", de la mateixa manera que s'han prestat a comparèixer al setembre davant de la comissió parlamentària que està tractant la qüestió.

stats