Política 12/12/2018

La Cimera reunirà als ministres de medi ambient per parlar del canvi climàtic

Andorra acollirà el 2019 la XVI reunió de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic

Agència Ana
2 min
ntervenció de la ministra d'Agricultura i Medi Ambient, Sílvia Calvó, en la reunió de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic. / SFG

Andorra la VellaAmb l'objectiu de destacar la importància de l'assoliment de l'ODS sobre la lluita contra el canvi climàtic i el foment del desenvolupament sostenible, la ministra d'Agricultura i Medi Ambient Sílvia Calvó ha anunciat aquest dimecres a la reunió de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC) la intenció de reprendre les reunions ministerials de medi ambient durant la Cimera Iberoamericana del 2020. Aquestes reunions no es duien a terme des de 2009.

Durant la RIOCC, celebrada a Katowice, Polònia, també s'ha aprovat que Andorra aculli la XVI reunió en el 2019. La possibilitat que Andorra fos la seu de la nova reunió es va posar sobre la taula el 2016, en la 22a reunió de la Conferència de les Parts (COP22). La intenció de Calvó és que la reunió pugui emmarcar-se en la Cimera del 2020, que tindrà la sostenibilitat com una de les prioritats.

Entre els avenços del Principat en matèria ecològica, la ministra ha destacat la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic. Un text que, a més de preveure diverses mesures de lluita contra el canvi climàtic i establir objectius clars de limitació de les emissions, dona rang legal a l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic.

Durant l'assistència a la COP 24, la ministra Calvó ha pogut conversar amb la secretària d'Estat prop del ministre de la Transició ecològica i solidària, Brune Poirson, sobre els projectes de cooperació transfronterera entre Andorra i França.

De tal manera, la ministra d'Agricultura i Medi Ambient també ha participat en el plenari del segment d'alt nivell de la Conferència de les Parts sobre el Canvi Climàtic, on ha remarcat el compromís d'Andorra en la matèria, el desenvolupament d'accions per complir el compromís adquirit pel país a l'acord de París i el fet que la Cimera Iberoamericana per al 2019-2020 estarà centrada en la dimensió ambiental i la lluita contra el canvi climàtic.

stats