Política 28/06/2017

Cinca emplaça Bartumeu a anar a la justícia si té proves que policies espanyols van endur-se els comptes de BPA

El ministre portaveu assegura que el Govern no té coneixement de les acusacions que fa l'excap de Govern

ARA Andorra
1 min
El ministre de Finances, Jordi Cinca. / C. B.

Andorra la VellaArran de les declaracions fetes per l'exadvocat dels Cierco i excap de Govern, Jaume Bartumeu, assegurant que la policia espanyola s'hauria endut tots els arxius de clients de BPA, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que no pot valorar la qüestió perquè no en té coneixement, però ha emplaçat a Bartumeu a acudir a la justícia si té proves dels fets que denuncia.

Bartumeu va fer aquestes afirmacions en el documental 'Las cloacas de Interior', que es presenta a Barcelona precisament aquest dimecres, i que té com a objectiu posar al descobert les pràctiques de policies espanyols i del ministeri de l'Interior espanyol per anar en contra del procés polític que es viu a Catalunya.

Jordi Cinca ha assenyalat que les persones que han tingut responsabilitats públiques "han de triar de quina manera creuen que presten el millor servei al país". Si l'excap de Govern "ha cregut que fent aquestes declaracions prestava un bon servei al país, només ell ho pot valorar". El ministre ha afegit que si té proves del que afirma, és desitjable que les posi a disposició de les autoritats judicials o de la fiscalia, "per ajudar a completar les causes en curs i a clarificar qualsevol mena de responsabilitat".

Pel que fa a la demanda dels advocats dels germans Cierco de recusar el fiscal general en l'afer BPA, Cinca ha dit que respecta l'estratègia dels advocats, però que el Govern "està absolutament tranquil amb la feina que fa tant la Fiscalia com la Batllia".

stats