Política 21/10/2015

Cinca qualifica d'electoralista la proposta del PS de rebaixar la nacionalitat

Cinca s'ha mostrat poc convençut perquè la proposició de llei es pugui tirar endavant

Ana
1 min
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de  Ministres./G.LL.T (ANA)

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha considerat un "clàssic" la proposta de modificació de la Llei qualificada de la nacionalitat que ha entrat a tràmit el grup parlamentari mixt, segons han informat aquest dimecres al matí. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Cinca ha insinuat que es tracta d'una proposta electoralista i s'ha mostrat poc convençut que es pugui tirar endavant. En aquest sentit, ha criticat que un partit que tenia sis consellers, després tres i ara continua tenint-ne tres, "si cada vegada presentes la mateixa llei i no has aconseguit que prosperi i, a més, no has millorat la teva presència en el Parlament, ja presumeixes com pot acabar".

El ministre portaveu, Jordi Cinca, no s'ha mostrat sorprès que el Partit Socialdemòcrata hagi presentat la proposta de reduir els anys d'accés a la nacionalitat quan falten pocs mesos per a les eleccions comunals. "És un tema molt debatut i penso que la postura del Govern ha quedat molt reflectida en els diferents debats", tot i això l'ha considerat un tema molt important però poc transcendent per al moment que viu Andorra.

Pel que fa a la postura del president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, de disposició a debatre sobre aquesta qüestió, Cinca ha assegurat que com en tots els grups, "hi ha un ventall ampli de sensibilitats sobre com s'ha d'abordar aquesta qüestió". En aquest sentit, el ministre no s'ha volgut precipitar i ha considerat oportú estudiar la proposta per intentar arribar al diàleg.

stats