Cinca creu que "ratllaria l'absurd" que Espot hagués de renunciar al càrrec

El ministre ha ironitzat que en el consell de ministres solen parlar de "qüestions serioses"

Davant la demanda feta pel Partit Socialdemòcrata (PS) perquè el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, dimiteixi ja que creuen que és incompatible amb el fet que sigui candidat de Demòcrates per Andorra a les properes eleccions generals, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que no volen “donar-li més transcendència” a aquesta petició ja que consideren que “ratllaria l’absurd” que qualsevol polític que exercís un càrrec no pogués ser candidat i que per tant hagués de dimitir.

En ser qüestionat sobre si en el consell de ministres havien tractat aquesta qüestió, Cinca ha respost que no ho havien fet ja que hi solen parlar de “qüestions serioses”. “No ens ho hem d’agafar com una pretensió realment seriosa”, ha destacat el portaveu de l’executiu, afegint que entenen que qualsevol representant polític sap diferenciar entre la seva responsabilitat pública i la seva representació en el si d'un partit. Així, ha afegit que “no se li passaria pel cap” pensar que els ministres del govern del PS, quan es van convocar eleccions, no diferenciaven l’exercici com a titular d’una cartera dels seus interessos en una campanya electoral. “Em sembla increïble”, ha etzibat Cinca davant la demanda del PS, manifestant que “si les coses es volen dir seriosament s’han de reflexionar” i també “mirar” cap a un mateix i cap a la pròpia organització “i saber com s’actua també a casa de cadascú” abans de fer certes afirmacions. I en aquest sentit ha remarcat que des de DA tenen el convenciment que qualsevol persona que té un càrrec en un partit i a l’administració sap diferenciar entre aquests dues responsabilitats i que, per tant, creuen que mereixen “el mateix tracte”.

D’altra banda i qüestionat sobre la concentració que han convocat diferents sindicats, partits polítics i entitats ciutadanes dilluns vinent per protestar, bàsicament, per l’aprovació de les lleis laborals, Cinca ha manifestat el “respecte” de l’executiu davant aquesta acció recordant que Andorra és un estat de dret i que, per tant, tothom pot expressar les seves queixes fent servir els mecanismes que cregui més adients. “Ens ho miren des de l’absolut respecte”, ha concretat, afegint que entenen que el detonant són les lleis laborals (ja que a la protesta també es palesarà el malestar pel preu dels lloguers o les pensions, entre d’altres) i, en aquest sentit, ha recordat que aquests textos legals van ser aprovats dijous al Consell General amb el suport majoritari de la cambra. A més, ha recordat que han estat unes lleis “àmpliament debatudes durant mesos” i en les quals s’han tingut en compte les aportacions que han fet els diferents grups parlamentaris, a més d’haver estat “escoltats” els diferents sectors. Malgrat això, ha reconegut que és lícit que hi hagi qui estigui en contra d’aquesta legislació.