Política 13/12/2017

Cinca no creu que el trencament liberal propiciï un final de legistatura plàcid

El ministre desitja que es restableixi ràpidament la normalitat al Consell General

Ana
2 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, no creu que el trencament en el si del partit liberal propiciï un final de legislatura plàcid sinó tot el contrari. “Tothom intenta posar de relleu quin és el seu projecte i no espero relaxació quan s’acosten elecciones perquè tothom té tendència a aixecar la veu. Hi haurà més diversitat d'opinions”. Cinca no s'ha volgut estendre massa sobre aquest tema "perquè és un tema intern seu" però, no obstant, ha desitjat que es restableixi ràpidament la normalitat al Consell General. "Queden moltes lleis per aprovar i força legislatura per endavant", ha afegit.

La negociació amb la Unió Europea

Cinca també s'ha referit mot breument a la reunió que s'ha mantingut a Brussel·les per la negociació sobre la lliure circulació de mercaderies en el marc de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE). "Tot i no tenir massa informació perquè la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha anat directament de Brussel·les a Tolosa ens ha comunicat que ha anat bé". La intenció de la delegació andorrana era poder tancar el capítol de les mercaderies que té com punt clau el tabac. El mes de novembre passat, el cap negociador adjunt de la UE, Claude Maerten, ja va advertir que no es va parlar de cap període transitori per a la producció tabaquera.

El marc pressupostari

El ministre ha volgut fer esment, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, al marc pressupostari, i ho ha fet per sortir al pas d'unes declaracions del conseller general liberal, Jordi Gallardo, que deia que s'estava incomplint i que fins i tot hi haurien acomiadaments de funcionaris al Govern. "No és cert això. Sí que és veritat que cada vegada és més difícil mantenir-se en els límits marcats". Cinca ha comentat que "l'ideal seria que el govern que entri després de les properes eleccions legislatives es trobi ja amb un pressupost operatiu".

stats