Política 26/03/2019

Els interns de la Comella demanen a Roig més polítiques de reinserció i educació

El cap de llista progressista diu que tot i que s'han fet avenços en aquest sentit cal anar "més enllà"

M. Pérez
2 min
Els representants de Progressistes-SDP durant la reunió celebrada amb la direcció del Centre penitenciari. / M. P.

Andorra la VellaProgressistes-SDP continua amb la campanya electoral i aquest dimarts al matí ha estat el torn de visitar el Centre penitenciari de la Comella on el president del partit Jaume Bartumeu, el cap de llista Josep Roig i el número tretze de la llista nacional, Víctor Naudi, han mantingut una trobada amb la direcció, una altra amb alguns dels interns i una tercera amb el col·lectiu de treballadors del centre. Algunes de les qüestions més reclamades pels interns han estat al voltant de les polítiques de reinserció, on "cal avançar en els passos que ja s'han fet", ha dit Roig, així com en l'educació que, tot i que s'han fet grans avenços "en la qüestió formativa", el cap de llista ha declarat que encara s'ha d'anar "més enllà".

Quant a l'àmbit formatiu, Roig ha deixat palès que "és evident" que s'han d'implementar noves mesures perquè "com en totes les situacions complicades de les persones del país" l'educació és una bona sortida. Els interns han transmès als progressistes que volen aprofitar el temps que estan privats de llibertat perquè són conscients que és una via necessària per a la posterior reinserció a la societat. És per aquest motiu que a l'hora d'explicar el programa electoral a aquestes persones, Roig s'ha centrat primordialment en la qüestió social. A més, una altra de les demandes ha anat en relació als permisos que tenen els presos per gaudir de temps lliure i estar amb la seva família i que sovint se'ls hi posa molts impediments per gaudir d'aquest dret.

Tot i això, "tenim una direcció sensible amb els interns", ha manifestat el cap de llista progressista, així com amb la seva situació i les seves condicions. És per aquest motiu que Progressistes-SDP advoca per implementar unes mesures que permetin "afrontar un futur amb tota la qualitat que requereix". Tanmateix, aquesta trobada també ha ajudat per saber que els mandataris estan compromesos amb les condicions laborals dels treballadors, i que es mostren a favor de poder "conciliar millor la vida professional i laboral" que sovint és una tasca difícil. La contractació de més personal podria ajudar a solucionar aquest fet, però Roig ha transmès que també ells "són conscients dels recursos que té l'administració" encara que, tot i això, "un petit increment de personal sempre vindria bé", ha aclarit.

Pel que fa al personal, l'ha definit com "un col·lectiu molt compromès amb la feina que fan" i ha remarcat la importància que té la seva tasca que sovint és desconeguda per al gruix de la ciutadania. Els neguits del personal han anat dirigits en la direcció de que "cal derogar" la llei de la Funció Pública i, a més, "ens han transmès la seva preocupació pel sistema de jubilació", que perceben com a "injust" des de la seva aprovació el 2014 i que "van en contra d'uns drets que ells creien adquirits". Roig ha posat en relleu que cal una majoria àmplia al Consell General que doni suport a la reforma d'aquest sistema, i per això "els hem demanat que ens donessin suport de cara a les eleccions" per tal de trencar el "sistema de majories" i que la veu de Progressistes-SDP no només pugui ser escoltada dins del Consell, sinó que "puguem tenir la capacitat de poder incidir en els canvis a nivell d'administració pública i de la llei de la Funció Pública que entenem que el país necessita".

stats