Política 10/10/2019

Comissió electoral de DA a Escaldes: tres a tres

L'òrgan està integrat per tres partidaris de pactar amb Liberals i tres que s'hi oposen

Joan Ramon Baiges
2 min
Xavier Espot i Toni Martí, en el moment que aquest darrer ha abandonat l'edifici administratiu. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaA poc a poc es van confirmant noms i aliances a les diferents parròquies, però a Escaldes-Engordany és on més verdes estan les negociacions i més complicat el panorama. De moment Demòcrates ha format una comissió electoral que s'ha d'encarregar de confeccionar la llista que, a priori, haurà de validar el comitè parroquial. La comissió està formada per sis persones: Toni Martí i els dos actuals cònsols; Xavier Espot, Eric Jover i Esteve Vidal.

És a dir, que la composició d'aquest òrgan està integrat per tres polítics de DA que són favorables a un pacte amb Liberals a la parròquia i per tres que s'hi oposen, la qual cosa augura que no serà fàcil trobar el punt d'equilibri.

L'excap de Govern no té cap mena d'intenció de presentar-se com a cap de llista, però sí que està deixant clar que és contrari a qualsevol aliança amb els liberals, a qui no perdona els atacs que va rebre ell i membres del seu equip pel cas BPA.

Per la seva banda, el cap de Govern actual se sentiria més còmode amb una llista conjunta amb els seus actuals socis a l'executiu, i recorda la derrota dels demòcrates a les anteriors eleccions generals i el fet que Trini Marín no pot optar a la reelecció, la qual cosa suposa haver de promocionar una cara menys coneguda a la parròquia.

On sí que hi haurà pacte, de moment, és a Andorra la Vella i a Ordino, entre DA, L'A i Progressistes-SDP. Falta acabar de definir els noms, però tot apunta que a Ordino la independent Eva Choy (que va anar fa quatre anys sota les sigles liberals) serà la segona de Josep Àngel Mortés, mentre que Progressistes ha posat sobre la taula el nom de Cristina Montoliu.

A la capital, Conxita Marsol ja va deixar clar que serà DA qui triarà els aspirants a cònsols, obrint l'opció més probable que no sigui un militant liberal.

stats