Política 11/06/2015

En marxa la Comissió de seguiment del pla de pensions de la funció pública

Entre les funcions d'aquesta primera trobada destaca l'aprovació del plec de bases per seleccionar l'entitat dipositària i gestora que es farà càrrec del nou pla

Ana
1 min
Un moment de la primera reunió de la Comissió de seguiment del pla de pensions de la funció pública./M.B.

Andorra la VellaEls membres de la Comissió de seguiment del pla de pensions de la funció pública –formada per quatre membres del Govern i vuit funcionaris– han realitzat aquest dijous la seva primera reunió, dirigida pel secretari d'Estat de la Funció Pública, Joan Blasi.

Entre les funcions d'aquesta primera trobada destaca l'aprovació del plec de bases per seleccionar l'entitat dipositària i gestora que es farà càrrec del nou pla de pensions, ja que mentrestant, és el Govern qui guarda provisionalment els diners. A més, entre els punts de l'ordre del dia hi havia la decisió de amb quin escalat de percentatges es podrà participar, i amb quina freqüència es podrà fer el canvi de percentatges.

Per altra banda, durant la reunió s'han presentat els membres per poder determinar els diferents càrrecs, ja que la llei preveu un sistema d'eleccions, i s'han establert les funcions d'aquest òrgan gestor.

Aquest tema ha estat tractat precisament a la sessió de control al Govern celebrada aquest dijous al Consell General, ja que liberals i PS han criticat que el Govern encara no hagi pogut dir amb exactitud quina pensió els quedarà als funcionaris amb diners ja meritats. Per la seva banda, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que als que tenen una part meritada, no se'ls ho ha pogut dir perquè encara no tenen dades de la CASS de 31 de maig i no es pot calcular.

En aquest sentit, Rosa Gili, del Partit Socialdemòcrata, ha insistit a criticar que no s'hagi plantejat que el fons el gestionés un ens públic, "com la CASS", i Cinca li ha respost que "serà la comissió de seguiment qui decidirà quina entitat ha de ser la dipositant i gestora".

stats