Política 02/11/2017

Concentració a la Seu d'Urgell i Puigcerdà contra l'empresonament dels consellers cessats

CDR Alt Urgell convoca una mobilització per aquest divendres a les 7.45 hores a la plaça Bisbes Prínceps

ARA Andorra
2 min
La plaça dels Oms de la Seu d'Urgell, aquest dijous. / G. LL.

Andorra la VellaLa Seu d'Urgell i Puigcerdà se sumen aquest dijous al vespre a les convocatòries de concentracions que s'estan celebrant arreu de Catalunya contra la decisió de la jutge de l'Audiència Nacional espanyola d'empresonar els nou membres del Govern de la Generalitat que han anat a declarar a Madrid.

L'acte de la Seu, convocat per Òmnium Alt Urgell, ha tingut lloc aquest dijous a partir de les 8 del vespre, a la plaça dels Oms, sota el lema 'Catalunya la governa qui diu la gent. No callaran la veu d'un poble lliure'. A través de pancartes i al crit de consignes, els participants han reclamat la llibertat dels presos polítics. La concentració de Puigcerdà, de la seva banda, ha reunit unes 400 persones.

A més, el Comitè de Defensa de la República de l'Alt Urgell ha convocat una mobilització popular per a aquest divendres a les 7.45 hores a la plaça Bisbes Prínceps de la Seu d'Urgell per demostrar el rebuig als empresonaments. L'objectiu de la mobilització, similar a la del passat 3 d'octubre, és el bloqueig de les carreteres, amb el lema 'les carreteres seran sempre nostres'.

Després de fer-se pública la decisió de la jutge Carmen Lamela, les reaccions no s'han fet esperar i els missatges a les xarxes socials condemnant els fets han estat nombrosos. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que aquest divendres s'ha desplaçat a Madrid per donar suport als consellers, considera que són "hores greus" i ha expressat el seu "dolor enorme", tot demanant "serenitat, unitat, fermesa i dignitat".

A hores d'ara se sap que aquest divendres està convocada una roda de premsa amb l'objectiu de convocar una vaga general de rebuig la setmana vinent a tot Catalunya. Cal recordar que el proper dimarts 7 de novembre és el darrer dia que es poden presentar coalicions per a les eleccions del 21D, una de les iniciatives que també es prenien en consideració en aquestes manifestacions de rebuig.

A Andorra, també han estat nombrosos els ciutadans que han fet públiques les seves mostres de rebuig a la situació, però de moment no hi ha hagut posicionaments per part de cap institució.

stats