Política 23/03/2018

Prop d'un miler de persones es concentren a la Seu d'Urgell en contra dels últims empresonaments

Després de la concentració, el CDR a l'Alt Urgell ha organitzat una marxa fins a la rotonda de la carretera que uneix la Seu d'Urgell i Andorra, per tallar la via momentàniament

Ara Andorra
1 min
Concentració a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell, aquest divendres al vespre. / TWITTER ALBERT BATALLA

Andorra la VellaAl voltant d'un miler de persones han omplert, aquest divendres al vespre, la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell, per protestar contra els últims empresonaments dels representants polítics de Catalunya que han anat a declarar a Madrid. La concentració ha estat convocada pels CDR, l'ANC i Òmnium Cultural després de la decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de dictar presó provisional sense fiança per als exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, i per l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, sota el lema 'Unitat contra la repressió'. El crit de "llibertat presos polítics" ha ressonat amb força a la capital de l'Alt Urgell, igual que a molts altres pobles i ciutats.

L'Alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que es troba fora de la ciutat, ha compartit una imatge de la concentració que s'ha fet al seu municipi a través de les xarxes socials, per mostrar el seu recolzament malgrat la distància.

Després de la concentració, el CDR a l'Alt Urgell ha organitzat una marxa fins a la rotonda de la carretera N-145, la que uneix la Seu d'Urgell i Andorra, i han tallat la via durant uns moments. Després han tornat a baixar cap al centre de la ciutat.

A Puigcerdà, la concentració ha tingut lloc a la plaça de l'Ajuntament, on també hi han assistit centenars de persones. Tot seguit, els manifestants s'han dirigit fins a la frontera amb França per bloquejar-la, tal i com expliquen alguns mitjans com Nació Cerdanya. La protesta ha estat simbòlica i només s'ha allargat durant una estona.

stats