Política 17/06/2015

Concurs per millorar paisatgísticament l'entrada del Pas

El Consell de Ministres ha aprovat la convocatòria d'un concurs nacional per seleccionar un arquitecte que redacti i dirigeixi les obres de millora a l'entorn urbà fronterer del Pas de la Casa

Ana
2 min
El Pas de la Casa / G.LL.T.

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres la convocatòria d'un concurs nacional per seleccionar un arquitecte que redacti i dirigeixi les obres de millora del paisatge de l'entorn urbà fronterer del Pas de la Casa.

Les propostes es podran presentar fins a les 16.30 hores del 15 de setembre, i han d'incloure pel que fa a la iniciativa pública la proposta d'enllumenat públic, la millora del mobiliari urbà, la pavimentació de les voravies i l'adequació de les zones verdes. Per part de la iniciativa privada s'han de realitzar els tractaments de les façanes i la instal·lació de rètols comercials.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que es tindran en compte els resultats del 'workshop' celebrat al Pas de la Casa per millorar el seu entorn i paisatge. I ha afegit que amb aquestes accions es pretén aportar bona imatge a l'entrada del país.

Per altra banda, el Govern ha convocat també uns altres dos concursos per millorar l'accessibilitat al Col·legi Sagrada Família i a l'escola Sant Ermengol, per millorar les places d'aparcament adaptades, realitzar diferents rampes o adequar les escales.

La data límit de presentació d'ambdós projectes és fins a les 14.30 hores del dia 8 de juliol.

D'altra banda, el Govern ha fet públiques diverses adjudicacions, per una banda la dels treballs de reforma dels sanitaris de l'escola francesa de la Massana, que han estat adjudicats a Construccions Roca per 175.611,18 euros i un termini d'execució de sis setmanes.

Una altra de les adjudicacions anunciades a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres ha estat la de les obres de canalització i passeig de vianants al riu Valira a la zona del Lycée, a l'empresa TP Unitas Armengol & Montané, SAU, per un valor de 872.302,49 euros. El termini d'execució és de 22 setmanes que es realitzaran entre l'estiu del 2015 i l'estiu del 2016.

Per poder realitzar les obres fora del període escolar es van dividir en dues fases, una aquest estiu i l'altra el següent. L'inici dels treballs està previst per al 22 de juny, i a finals d'aquest estiu el Lycée tindrà tota la protecció hidràulica, mentre que en la segona fase es farà el passeig del riu.

El Govern aprova un conveni amb SECNOA per fer activitats de lleure a l'abocador d'Encodina

El Ministeri de Medi Ambient ha aprovat un conveni de col·laboració amb l'empresa SECNOA perquè pugui realitzar activitats de lleure i turístiques a l'abocador de cendres clausurat d'Encodina.

En aquest acord figura el Govern com a responsable del manteniment dels abocadors, el Comú d'Ordino com a propietari dels terrenys, i SECNOA s'encarregarà de fer les activitats preservant les infraestructures de restauració.

Es licita la segona fase de digitalització del fons discogràfic de Ràdio Andorra

Per altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat un concurs internacional per portar a terme la segona fase de digitalització i indexació d'una part del fons discogràfic de l'antiga Ràdio Andorra. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que l'import de la despesa autoritzada és de 22.900 euros.

La primera fase dels treballs de digitalització i indexació va recuperar 500 discs de pissarra, mentre que aquesta segona fase engloba un conjunt de 700 discs editats entre els any 1915 i 1960.

stats