Política 15/03/2019

El CSJ sortejarà dilluns les places de batlle vacants a la Junta Electoral

La decisió arriba després que els tres membres que hi havia fins ara hagin dimitit

ARA Andorra
2 min
Una urna amb paperetes. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa dimissió dels tres batlles que integraven la Junta Electoral ha motivat que des del Consell Superior de la Justícia (CSJ) s’hagi pres la decisió de convocar per a dilluns el sorteig que ha de servir per escollir altres tres que puguin substituir els que han deixat la seva plaça vacant. El sorteig s’ha organitzat a primera hora del matí i els tres llocs es cobriran amb els tres noms que surtin, sempre i quan no hi hagi cap oposició per part seva.

Les tres vacants que s’han donat en el si de la Junta Electoral han vingut motivades pel fet que els tres batlles, Immaculada Rodríguez, Laura Solanes i Xavier Colom han al·legat motius de parentesc familiar o relacions d’amistat amb membres de les diferents llistes. En aquest sentit, cal recordar que la primera de les dimissions va ser la de Rodríguez, arran de la sentència del Superior en relació a la queixa presentada per Eusebi Nomen per no haver estat convidat a ‘La Rèplica’. I és que la Fiscalia havia posat en relleu que és germana de la segona suplent de la llista territorial de d'Acord a Sant Julià de Lòria, Jèssica Rodríguez.

Segons el ministeri públic, quan la Junta Electoral va adoptar la resolució objecte de recurs, la batlle s'hauria d'haver apartat de la causa. Posteriorment, els altres dos batlles han decidit deixar el càrrec “per no tenir problemes després”, tal com han destacat fonts consultades. Aquestes mateixes fonts han detallat que aquesta situació no s’havia donat fins ara i han assenyalat les dificultats que hi pot haver de trobar batlles que no tinguin cap relació d’amistat o de parentiu amb algun dels membres de les diferents llistes, i més tenint en compte que el volum de llistes va en augment.

stats